2020. november 26., Virág
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ingyenesen segítenek a szakemberek

Segítő szakemberek tucatjai gyűltek össze egy online felületen, hogy ingyenesen álljanak rendelkezésére mindazoknak, akik a karantén alatt úgy érzik, szükségük van mentális, lelki támogatásra. 

Fotó: Pixabay

A veszélyhelyzet idején a médiából és a közösségi felületekről felénk áramló kontrollálatlan információhullám, amely nem minden esetben építő, a kiszolgáltatottság és tehetetlenség érzéseit keltheti bennünk. A pánik, a szorongás és a stressz testi tünetekben is megnyilvánulhat: az alvási nehézségek, az étkezési szokások megváltozása, a libidó csökkenése csak néhány példa ezek közül. Ez a jelenlegi helyzet mindannyiunkra hatással van és lesz, új körülményeket teremt, és bármennyire optimisták vagyunk is, a bizonytalanság tény. A kontrollérzetünk hiánya pedig egyénenként másként hat. Azok, akik egyedül vannak ebben a helyzetben, esetenként még egy családtagjukat, szerettüket sem tudják felhívni, magukra maradhatnak a gondjaikkal, hiába hallják, látják, hogy más is hasonló cipőben jár.

Az otthon maradóknak az egészségükért nem kell aggódniuk, a mentális jóllétükért pedig egy szintén nemrégiben indult támogató kezdeményezés született Gilányi Attila mentálhigiénés szakember ötletéből, a meghallgatunk.online. Attilához pillanatok alatt több mint 70 segítő szakember csatlakozott, hogy ingyen ajánlja fel az idejét és szolgáltatását azoknak, akik úgy érzik, bajba jutottak.

Sok esetben egy kívülálló tud objektív szempontokat adva visszaterelni minket az egyensúlyunkhoz, főként ha képzett, magas empátiával bíró szakemberről van szó.

A félelemtől beszűkült nézőpontok helyett tisztább, konstruktívabb világlátást kaphatunk, amivel felvértezve könnyebben találunk vissza egyensúlyunkhoz, és vesszük észre a lehetőségeket a korlátok, nehézségek helyett.

A weboldalon a segítséget kérő a regisztrációnál megadja az adatait – a témát, amellyel foglalkozni szeretne, az alkalmas időpontot és a kapcsolatfelvétel módját –, így tud jelentkezni a segítő beszélgetésre. Kérését szintén önkéntesek irányítják a legrövidebb időn belül a megfelelő szakemberhez. Napról napra többen élnek a lehetőséggel, ami bizonyítja a fontosságát annak, hogy ne csak a fizikai szükségleteinkkel törődjünk, hanem amennyire tehetjük, figyeljünk oda a saját és környezetünk lelki, érzelmi egészségére is. Ha pedig megtehetjük, keressük a lehetőségét annak, mit tudunk adni, tenni. Mi is többek leszünk általa.

Neked ajánljuk
Önkéntesekkel segít a Vöröskereszt a szűrőpontokon Négyezer maszkot adotmányozott a Videoton Kaposvárnak Felajánlotta a szállodáját a járvány frontvonalában dolgozóknak Komoly veszélyt jelentenek az özönnövények az őshonos gyepes élőhelyekre Olvasnivalóval könnyíti a járványhelyzetet két könyvkiadó
Tovább a forrásra: womagic.hu
Vissza
Hírfolyam