2020. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy 99 éves veterán is részt vesz a koronavírus elleni harcban – a maga eszközeivel

Egy 99 éves II. világháborús veterán megígérte, hogy megtesz 100 kört a kertjében, mielőtt betölti a 100. életévét. A veterán katona, Tom Moore eleinte csak 1000 fontot szeretett volna összegyűjteni az egészségügyi dolgozók számára a kihívás teljesítésével, ám a végeredmény jócskán túlszárnyalta az elképzeléseit.

Az internetezőknek annyira tetszett a felajánlása, hogy több mint 600 ezer ember adományozott – ezzel pedig Tom Moore összesen 12 millió fontot gyűjtött össze a brit Országos Egészségügyi Szolgálatnak.

A veterán katona azért találta ki a kihívást, mert nagyon hálás az egészségügynek, ugyanis ő is a saját bőrén – többek között rákos megbetegedés és combnyaktörés miatt – tapasztalhatta, hogy milyen odaadóak az ott dolgozók.

Fotó: Youtube/BBC Breakfast
Neked ajánljuk
Logisztikai támogatást nyújtott a Magyar Vöröskeresztnek a Renault Frissítő segítség a nyári gyerektáboroknak Ötvenezer maszkot adományoztak a dorogi önkormányzatnak Így néz ki alulnézetből a Sinabung vulkán hétvégi kitörése (videóval) Már napelemekkel is lehet málnát termeszteni
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam