2022. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy 99 éves veterán is részt vesz a koronavírus elleni harcban – a maga eszközeivel

Egy 99 éves II. világháborús veterán megígérte, hogy megtesz 100 kört a kertjében, mielőtt betölti a 100. életévét. A veterán katona, Tom Moore eleinte csak 1000 fontot szeretett volna összegyűjteni az egészségügyi dolgozók számára a kihívás teljesítésével, ám a végeredmény jócskán túlszárnyalta az elképzeléseit.

Az internetezőknek annyira tetszett a felajánlása, hogy több mint 600 ezer ember adományozott – ezzel pedig Tom Moore összesen 12 millió fontot gyűjtött össze a brit Országos Egészségügyi Szolgálatnak.

A veterán katona azért találta ki a kihívást, mert nagyon hálás az egészségügynek, ugyanis ő is a saját bőrén – többek között rákos megbetegedés és combnyaktörés miatt – tapasztalhatta, hogy milyen odaadóak az ott dolgozók.

Fotó: Youtube/BBC Breakfast
Neked ajánljuk
Koronavírusban elhunyt bajtársaik családjainak gyűjtenek a mentők Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek 2500 liter MOL Hygit kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Hamarosan új jegytípusok érkeznek a BKK mobiljegy-applikációjába A tervező, aki szőttesekkel mesél az erdőről
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam