2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Együtt segíti az otthon maradó időseket a Mol Limo és a Miutcánk

A Mol Limo segítő kezet nyújtott a járvány által a legveszélyeztetettebbeket, az idős és krónikus beteg embereket segítő közösségnek, a Miutcánknak: a közösségi autómegosztó 50 db 10 ezer forint értékű szolgáltatáshasználatra feljogosító utalvánnyal járul hozzá a Miutcánk kezdeményezés sikeréhez.

A Miutcánk nevű lokális közösségépítő platform néhány hete egy egész Magyarországra kiterjedő szomszédi összefogást indított el a járványügyi helyzetre reagálva. A közösség célja az idős vagy krónikus beteg emberek segítése, hiszen ők azok, akiket a leginkább veszélyeztet a koronavírus-fertőzés. A Miutcánk önkéntesei vállalták, hogy bevásárolnak számukra és kiváltják a gyógyszereiket annak érdekében, hogy ne kelljen elhagyniuk otthonaikat.

Az önkéntesek erőfeszítéseit a Mol Limo is szeretné segíteni, ezért a most induló program keretében 10 ezer forintos utalványokat ajánl fel a Miutcánk közösség tagjainak, ami körülbelül 4 és fél óra autózásra elegendő.

Cégünk működési alapja a közösségi gondolat, éppen ezért egy percig sem haboztunk a Miutcánk kezdeményezésének támogatásával

– mondta Sáreczky Richárd, a Mol Limo ügyvezető igazgatója, aki emlékeztetett arra is, hogy a Mol Limo további lépésekkel is támogatja a járvány elleni védekezést. A szolgáltató naponta 5 munkatárssal és 5 autóval segíti a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságon keresztül a budapesti idősek ellátását, és eddig immár 1000 otthon maradt veszélyeztetett embernek segítettek a kerületi önkományzatokkal közösen a gyógyszer- és élelmiszer-bevásárlásban.

Március óta a Mol Limo autóiban 5000 kézfertőtlenítőt és antibakteriális törlőkendőt helyeztek el, és gyakrabban takarítják az autókat, kiemelt figyelmet biztosítva azoknak a felületeknek (kormány, sebváltó stb.), amelyekkel a felhasználók közvetlenül érintkeznek. Úgy terjesztették ki a szolgáltatás zónáját, hogy négy kórház (Szent Ferenc Kórház, Szent János Kórház, Kútvölgyi Kórház, Károlyi Sándor Kórház) is elérhetővé váljon a közösségi autókkal. Az egészségügyi dolgozóknak 20 ezer forintos kupont biztosítottak, a lehetőséggel már ötszázan éltek, akik már több mint 10 ezer km-t tettek meg a Mol Limo autóival. Ezen kívül 30 százalékos díjkedvezményt és ingyenes regisztrációt tettek lehetővé.

Átmenetileg rövidítésként értelmezzük az elnevezésünket:
Légyszi Inkább Maradj Otthon!

– teszi hozzá Sáreczky Richárd. Azokat ugyanis, akik épp nem vesznek részt a járvány következményeinek enyhítésében önkéntesként vagy egészségügyi dolgozóként, a cég nyomatékosan otthonmaradásra és a kijárási korlátozások betartására biztatja. Ennek érdekében például meghosszabbították az ingyen percek lejáratát, hogy ne emiatt limózzanak azok, akik amúgy otthon maradnának.

Az infografika forrása: mol.hu / A nyitókép forrása: MTI/Máthé Zoltán
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam