2020. november 24., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ingyenes mesekönyv segít a gyerekeknek megérteni a járványhelyzetet

Axel Scheffler ingyenes könyvével abban segít, hogy a szülők hogyan beszéljenek a kicsiknek a járványról és mindarról, ami most körülöttük történik. 

Kisgyerekes családokban alighanem ismerősen cseng Axel Scheffler neve, aki a Pipp és Polli-sorozat szerzője, Julia Donaldson könyveinek állandó illusztrátora. Axel most a koronavírus-járvány nyomán felvetődött dilemma feloldásában segít, jelesül, hogy hogyan beszéljenek a szülők a kicsiknek a járványról, hogy a gyerekek meg is értsék, mi történik, de mégse rémüljenek halálra, és ne rejtélyes pletykákból próbálják meg összerakni, mi történik. A kötet ráadásul ingyen letölthető és terjeszthető magyarul is a hazai kiadó, a Pagony honlapján.

A könyv négy és tíz év közötti gyerekeknek szól, az ő körükben jó eséllyel felmerülő kérdésekre igyekszik válaszolni, így egyszerűen, érthetően elmagyarázza, hogy mi ez a vírus és hogyan lehet elkapni, miért aggódnak miatta a felnőttek, és mi történik, ha netán valaki elkapja, illetve nyilván szó esik arról is, ami a gyerekek életét leginkább érinti, az óvoda- és iskolabezárásokról is. A szerző orvosokkal, tanárokkal, pszichológusokkal együttműködve hozta létre a könyvet, így a szülők nyugodtan bízhatnak a tartalom pontos és hiteles voltában.

Fotó: Pagony
Neked ajánljuk
Önkéntesekkel segít a Vöröskereszt a szűrőpontokon Négyezer maszkot adotmányozott a Videoton Kaposvárnak Felajánlotta a szállodáját a járvány frontvonalában dolgozóknak Pszichológusok ingyenes online előadásokkal segítik a lelki egészség megőrzését a járvány idején Fantasztikus képek egy lápvidékről, ahol idomított kormoránok fogják a halakat (képgalériával)
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam