2021. január 24., Timót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élelmiszercsomagokat ajánlott fel rászoruló időseknek Vitray Tamás

Cseke Eszter és S. Takács András a világ számos részén készített dokumentumfilmeket az On the Spot sorozatban. A több szakmai díjjal is elismert páros a koronavírus-járvány napjaiban felhívta egykori tanárukat, Vitray Tamást – ebből aztán pillanatok alatt egy sokakat megmozgató adakozás kerekedett, egyedülálló idős emberek javára.

A magyar televíziózás 87 éves, jelenleg egyedül élő ikonikus személyisége a vele készült beszélgetésben elmondta, hogy már két hónapja nem megy sehova, de szerinte nem olyan egyszerű a „Maradj otthon”, mint az gondolnánk…

Vitray Tamás ezért felajánlotta, hogy 10 egyedülálló idős embernek egyenként 20 ezer forint értékű élelmiszercsomagot rendel házhoz szállítással.

Fotó: Facebook/On the Spot/archív felvétel

Felajánlásához Cseke Eszter és S. Takács András is csatlakozott, vállalva, hogy 10 idős embernek hasonló értékben bevásárol, azt kérve, hogy aki teheti, csatlakozzon a Facebookon közzétett „akciójukhoz”. Április 13-án történt felhívásukhoz április 14-én estig sokan csatlakoztak.

– Nagyon szépen köszönjük a jelentkezéseket és ajánlásokat, hogy kiknek küldjük a 20 db 20 ezer forintos élelmiszercsomagot. Van, akit lezárt országhatárok választanak el a nagymamájától, más a mozgásképtelen szomszédjának kért csomagot.

A legnagyobb öröm az, hogy alig 24 óra alatt megdupláztátok a mi 400 ezer forintunkat az egyéni adományokkal

– írták az On the Spot Facebook-oldalán.

A felajánlók között van 76 éves budapesti nyugdíjas és háromszoros olimpiai bajnok kajakozó is: Kovács Katalin további 10 idős ember részére történő bevásárlást vállalt.

A csütörtöki kiszállítás előtt Vitray Tamás vagy Kovács Katalin telefonon értesítette azokat az egyedül élő idős embereket, akik számíthattak a két doboznyi élelmiszerre.

– Köszönjük az Auchan Magyarország munkatársainak, hogy soron kívül elvállalták a csomagok összekészítését, és köszönjük a Stühmer Csokoládé vezetőségének, hogy magukra vállalták a kiszállítás gondjait – olvasható a bejegyzésben.

Neked ajánljuk
Segítség az egészségügyi dolgozóknak Visszaadják, amit kaptak A korábban véltnél kevésbé javult a városi levegőminőség a járványügyi korlátozások alatt Elrendelte Biden az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatérését Mitől lehet kisebb az online kereskedelem klímalábnyoma?
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam