2022. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Adomány az idősotthonoknak

Nyolcmillió forint értékű adománnyal segíti az idősotthonokat a Bock Borászat, az immunrendszert erősítő készítmények a legveszélyeztetettebb korosztályhoz kerülnek.

Az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve a Bock Borászat több mint ötezer darab Bock kékszőlőmag mikroőrleményt és tablettát juttat el a koronavírus-járványban legjobban veszélyeztetett időseket gondozó szociális intézményeknek.

Már húsvét előtt megkezdődött a nyolcmillió forint értékű adomány átadása a szervezet közreműködésével.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy a jelenlegi helyzetben a lehető legtöbben összefogjunk, hogy a járvány hatásait, minden, a rendelkezésünkre álló eszközzel, megoldással enyhíthessük. Hiszek abban, hogy a szükséges távolságtartás és a korlátozások betartása mellett nagyon fontos az egészséges táplálkozás szerepe is, ezáltal az immunrendszer hatékony működésének segítése, főleg a legjobban veszélyeztetett korcsoportok esetében, melyben én is érintett vagyok. Ehhez tudnak eredményesen hozzájárulni kékszőlőmagból készült termékeink – hangsúlyozta Bock József, a Bock Borászat tulajdonosa.

A Bock Borászat a Pécsi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem szakembereinek bevonásával, több éves kutatómunkával fejlesztette ki az adományként felajánlott, villányi kékszőlőmagból készülő étrend-kiegészítő termékcsaládot, amely segíti a szervezet természetes ellenálló képességének megőrzését.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a segélyszervezet időseket gondozó intézménye mellett a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában működő otthonokba is juttatnak az adományból. 

„A legveszélyeztetettebb korosztály számára különösen nagy segítség a Bock Borászat példaértékű felajánlása”

– tette hozzá a segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Az Ökumenikus Segélyszervezet járványhelyzetben is zajló munkáját, illetve rendkívüli feladatait az alábbi módokon lehet OTTHONRÓL támogatni: bankkártyás adományozással a www.segelyszervezet.hu/koronavirus oldalon és a 11705008-20464565-ös számlaszámon, „koronavírus” megjelöléssel.

A beérkező pénzadományokat országos intézményhálózatán keresztül használja fel a segélyszervezet: átmeneti otthonokban élő, illetve az intézmények látókörében élő rászoruló családok, valamint idősek és hajléktalanok támogatására, akiket eleve nehéz helyzetben értek utol a járvány következményei, és még kilátástalanabbá vált küzdelmük a napi megélhetésért.

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam