2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megmenekültek a MancsRanch állatai

A Pécs Aktuál írta meg április elején, hogy a MancsRanch állatsimogató óriási bajban van. Felhívásukra soha nem látott összefogás kovácsolódott Pécsen, a felajánlásokból több mint két hónapra elegendő ételre való gyűlt össze a megmentett állatoknak.

Fejes Rózsa, a Mancs Ranch – az Állati Suli Alapítvány gazdája napok óta csak fél adaggal etette állatait. A Pécs Aktuálnak azt nyilatkozta, nem tudja, meddig bírja még, mert látogatók nélkül hatalmas veszélybe sodródott a rancs 40 befogadott és megmentett állata. A járvány miatt ugyanis ők is bezártak, így azonban bevételük sem maradt.

– A barátaim, ismerőseim – látva a vészesen fogyó készleteinket – egyre kérdezgették, hogy miért nem kérek segítséget. De én sosem kértem senkitől, egész életemben mindig, mindent egyedül kellett megoldanom. Ráadásul pont most hogyan kérhetnék bárkitől, amikor az emberek elvesztik a munkájukat, és alig van pénzük. Erre jöttetek ti, és csoda történt – fogalmazott a lapnak Rózsa.

A lap felhívására hihetetlen erejű összefogás kovácsolódott Pécsen. Nemcsak pénzbeli adományok érkeztek az alapítvány számlájára, de többen ételt is felajánlottak a megmentett állatoknak. Sőt voltak, akik személyesen vittek ki eledelt.

Két hónapra elegendő adomány gyűlt össze az állatoknak Fotó: pecsaktual.hu

– Több cég is jelentkezett nálunk, akik megmaradt húst, tésztát és zöldséget ajánlottak fel. Voltak olyanok is, akik eljöttek a rancsra, és hoztak tojást a koáti mackóknak, és kekszet a kenguruknak. Egy olasz házaspár is hozott nekünk adományt – mesélte az alapítvány gazdája.

A pécsiek segítségével pár nap alatt annyi adomány gyűlt össze, amellyel több mint két hónapig megoldott a MancsRanch állatainak élelmezése.

„Ekkora összefogást még soha életemben nem tapasztaltam. Ennyi jót és segíteni akaró embert pedig soha nem láttam egyszerre. Csak annyit tudok mondani, hogy köszönöm!”

– fejezte ki háláját az alapítvány vezetője.

Neked ajánljuk
Összefogás az árvákért A járvány alatt is segítenek a nógrádi civilek Oltóközpontban önkénteskedik Peller Károly Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: pecsaktual.hu
Vissza
Hírfolyam