2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Pfizer is segíti a járvány elleni küzdelmet

A világméretű járvány kezelésének segítésére a Pfizer elindította új, COVID-19 Egészségügyi Szolgálat Programját, mely az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező kollégáknak ad lehetőséget, hogy országukban önkéntesként segítsék az egészségügyi ellátás fenntartását.

Az egészségügyi rendszerek világszinten túlterheltek az új típusú koronavírus okozta megbetegedések miatt, minden, a járvány által érintett országban szükség van összefogásra, segítségre.

„A Pfizer orvosi csapatában sok olyan hivatásos egészségügyi szakember – orvos, ápoló, gyógyszerész – dolgozik, akik szakmai kötelességüknek érzik, hogy önkéntesként részt vegyenek a betegellátásban, ezáltal pedig a járvány elleni küzdelemben. Az ő támogatásukra alakult meg globális szinten az Egészségügyi Szolgálat Program, amelyhez a Pfizer Magyarország is csatlakozott. Nagyon büszkék vagyunk kollégáinkra, és mindenben támogatjuk őket önkéntes munkavégzésük alatt is. Az önkéntes szolgálat során természetesen munkatársaink ugyanúgy a Pfizer aktív állományában maradnak, és megkapják teljes fizetésüket” – mondta Vereckei Péter, a Pfizer Magyarország ügyvezetője.

Az egészségügyi dolgozók önkéntesként segíthetnek a járvány leküzdésében Fotó: Pixabay. Képünk illusztráció

A globális program lehetőséget teremt a cég kollégáinak, hogy részt vegyenek a COVID-19-cel fertőzött betegek diagnózisában, kezelésében és a kapcsolódó népegészségügyi ellátásban.

A szolgálati idő akár 13 hét is lehet, de ez az időszak meg is hosszabbítható.

„A Pfizer Magyarország nem csak az önkéntes szolgálattal segít. Egyelőre összesen közel 30 millió forintos pénzadománnyal segítjük több egészségügyi intézmény munkáját, és a jövőben is odafigyelünk azokra az intézményekre, melyek a frontvonalban küzdenek meg a vírusfertőzéssel, és biztosítják a betegek ellátását” – tette hozzá Vereckei Péter.

A Pfizer hisz abban, hogy a COVID-19-járvány kezelésének legjobb módja a teljes gyógyszeripari tudás és erőforrások egyesítése, így lehet minél gyorsabban gyógymódokat és oltóanyagot fejleszteni. A vállalat globális vezetése ezért közzétette öt pontból álló vállalását, mellyel világszerte segítik a kutatókat, hogy gyorsabban állhassanak elő kezelési javaslatokkal és oltóanyagokkal az emberiség védelme érdekében, valamint felkészítik az iparágat a jövőbeni globális egészségügyi kihívások hatékonyabb kezelésére.

Neked ajánljuk
Összefogás az árvákért A járvány alatt is segítenek a nógrádi civilek Oltóközpontban önkénteskedik Peller Károly Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam