2020. november 23., Kelemen, Klementina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hangszerekkel támogatta a muzsikáló gyermekeket a Rotary Club

Trombitákkal, fuvolával és klarinéttal ajándékozta meg április 14-én a Muzsikáló Gyermekekért Alapítványt az Orosházi Rotary Club. A kezdeményezésnek köszönhetően az alapítvány diákjai lehetőséget kaptak arra, hogy otthonról is tudjanak gyakorolni a jelenlegi rendkívüli helyzetben.

Egy District Grand pályázat keretében támogatta a Muzsikáló Gyermekekért Alapítványt az Orosházi Rotary Club. Április 14-én, a Vasex Kft. tárgyalótermében adták át az ajándékokat, azt kívánva nekik, hogy a hangszereket használják egészséggel, rendeltetésszerűen.

A szervezet egy Prodiga klarinéttel, egy Trevor J. James alapmodell fuvolával, valamint három Bach trombitával (egy 650-es és két 655-ös darabbal) lepte meg az alapítványt.

Az elmúlt időszakban Gellértegyházán szerveztünk nemzetközi gyermektábort és ennek megfelelően a későbbiekben is szerettünk volna a gyermekek mellett maradni. A projekt még októberben vette kezdetét, a hangszereket 2000 amerikai dollár értékében vásároltuk. Ennek egyik felét a Districtől kaptuk meg

– ismertette a részleteket Lászik Gábor, az Orosházi Rotary Club 2019-2020-as évének elnöke.

Horváthné Kriczki Zita, a Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány elnöke hálásan köszönte meg a diákok nevében is a nagylelkű felajánlást. 

Ez nagyon sokat jelent, nagyon örülünk neki, elvégre több olyan tanítványunk van, akinek nincs hangszere. Így egyrészt tudunk nekik adni az alapítványon keresztül, másrészt otthonról is tudnak gyakorolni a jelenlegi rendkívüli helyzetben

– nyilatkozta az elnök asszony.

A Rotary Club nevében az orosházi szervezet jelenlegi elnöke, Lászik Gábor adta át az ajándékozó levelet és a hangszereket Fotó: Palcsek István/oroscafe.hu
Neked ajánljuk
Nemzetközi adományplatformot indított a Continental Autósok gyűjtöttek a salgótarjáni kórház gyermekosztályának A NASA-t is meglepte, mekkora hatással volt a koronavírus a légkör állapotára Pszichológusok ingyenes online előadásokkal segítik a lelki egészség megőrzését a járvány idején Fantasztikus képek egy lápvidékről, ahol idomított kormoránok fogják a halakat (képgalériával)
Tovább a forrásra: oroscafe.hu
Vissza
Hírfolyam