2020. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

3D-nyomtatókkal gyártanak arcvédőket

Az áruház az első száz darab pajzsot már át is adta a Honvédkórháznak, és további önkénteseket keres, akik vállalják a nyomtatást a kölcsönbe kapott készülékekkel.

Az Alza munkatársai már elkezdték a 3D-nyomtatást a budapesti Róbert Károly körúton található bemutatótermükben. Hetente száz darabot tudnak előállítani, amelyeket aztán különböző egészségügyi szervezeteknek ajándékoznak a koronavírus elleni védekezést segítve. Az első szállítmányt április elején adták át a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványnak.

„Az egészségügyi dolgozók a frontvonalban küzdenek a koronavírus-járvány elleni harc során, és mi azon dolgozunk, hogy segítsük őket a védekezésben" – mondta Takács Csaba, az Alza.hu magyarországi vezetője. „A webáruházunk által forgalmazott 3D-nyomtatók felhasználása arcvédő pajzsok nyomtatására most a leggyorsabb és leghatékonyabb módunk arra, hogy mi is segítsük a járvány elleni küzdelmet” – tette hozzá.

3D-nyomtatókkal készülhetnek maszkok kórházaknak Fotó: Alza.hu

A 3D-nyomtatásra jelentkező önkéntesek 60 napra kapják kölcsön a készülékeket, cserébe vállalniuk kell, hogy a megadott egészségügyi intézményeknek nyomtatnak arcvédőket. További információk itt találhatók.

Neked ajánljuk
Önkéntesekkel segít a Vöröskereszt a szűrőpontokon Segítenek a műegyetemi hallgatók A hetedik csapás (1.) – Új epizóddal jelentkezett Áder János podcastja Az Európai Központi Banknál is érik a zöldfordulat, de ennek nem mindenki örül A világon elsőként engedélyezték mesterséges csirkehús értékesítését Szingapúrban
Tovább a forrásra: mediapiac.hu
Vissza
Hírfolyam