Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Legyél önkéntes pótunoka! – Így segíthetnek a fiatalok a járvány alatt

„Hogy tetszik lenni?” címmel indított kezdeményezést a Fesztivál Önkéntes Központ a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben. A program az otthonába kényszerült idős korosztályt köti össze olyan szabadidővel rendelkező fiatalokkal, akik telefonon társaságot biztosítanak számukra. 

„Sokat gondolkodtunk, hogyan tudnánk segíteni a kialakult helyzetben. Így született meg a „Hogy tetszik lenni?” kezdeményezés, amelynek keretén belül az együttműködő szervezetekkel karöltve kötjük össze a koronavírus legveszélyeztetettebb csoportjába tartozó, otthonába kényszerült idős korosztályt szabadidővel rendelkező lelkes fiatalokkal. Tudjuk, hogy az önkénteseink könnyedsége és vidámsága telefonon keresztül is ragadós. Emellett újra részesei lehetnek egy közösségnek, ami mindannyiunknak hiányzik” – mondta Nagy Réka, a legnagyobb hazai fesztiválok önkénteseit koordináló szervezet, a Fesztivál Önkéntes Központ vezetője.

Nem csak a két generáció közötti kapcsolat felélénkítése a cél, hanem az értékteremtés, hagyományőrzés is, mivel minden héten új és új témákat helyezünk majd előtérbe, mint például, hogy hogyan szórakoztak régen és most, begyűjtjük a legjobb recepteket, meghallgatjuk a régebb óta fiatalok katonasztorijait, de előkerülnek a randik és az első szerelem történetei is. 

– tette hozzá. 

A Fesztivál Önkéntes Központ új programja mindenki számára nyitott. Minden felkészítés, meghallgatás és kapcsolattartás online zajlik, így az ország bármelyik pontjáról jelentkezhetnek azok, akik szeretnének segíteni, kommunikatívak, és hetente pár órát tudnak szakítani arra, hogy egy jó fej nénivel vagy bácsival csevegjenek.

Fotó: fesztivalonkentes.hu
Neked ajánljuk
Élelmiszer-támogatás a hátrányos helyzetűeknek Nógrádban Közel 20 ezer védőmaszkot szállított ki a Budapest Chapter A természet pusztításával együtt növekszik a járványok kockázata a Földön Lehet-e a természeti értékeket megőrizve eredményesen gazdálkodni? (videó) „A városban élő emberek földönkívüliekké váltak” – Kiállás az amazonasi őslakosok mellett (képgalériával)
Tovább a forrásra: nullahategy.hu
Vissza
Hírfolyam