2022. július 4., Ulrik
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Civil összefogás Szentgálon

Hogyan lehet a közösségeket életben tartani személyes kontaktus nélkül? Mi lesz azokkal a családokkal, amelyek nehéz helyzetbe kerültek? Hogyan tudnak segíteni nekik, és honnan lesz rá pénz? Ilyen és ehhez hasonló kérdések foglalkoztatták a közelmúltban Szentgál vezetését.

Március elején a koronavírus-járvány terjedésével a szentgáliak megszokott élete, mindennapi rutinjai, emberi kapcsolatai is egy csapásra átértékelődtek. Szerencsére a civil összefogás, a segíteni akarás a nehézségek közepette is működik.

A településen élő varrni tudó asszonyoknak köszönhetően 3400 mosható maszk készült el. Ebből 2800 a helyi lakosokhoz került, a többit ingyen eljuttatták oda, ahol szükség volt rá. Az önkormányzati képviselők felajánlották háromhavi tiszteletdíjukat, és ebből az összegből közel 250 családnak segíthetnek majd tartós élelmiszerrel, ha úgy alakul a helyzetük. Az önkéntesek mellett az időseket a képviselők és a hivatal munkatársai segítik napi ügyeik intézésében.

Rogán Sándorné közösségszervező és Somlai Veronika könyvtáros díszeket rak fel a piactéri tojásfára Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Látva az összefogást, bizakodva nézünk a jövőbe. Ezért indítottuk el a Virágos Szentgál programunkat, melynek célja közterületeink, középületeink parkosítása, illetve az itt élők lakókörnyezetének szebbé tétele. A szentgáli piactéren felállított tojásfával és fából készült nyuszikkal szeretnénk megköszönni településünk minden lakójának együttműködését, türelmét, egymás iránt tanúsított tiszteletét  – fogalmazott még az ünnepekre készülődve Weisz Elvira, Szentgál polgármestere.

Neked ajánljuk
A tengeri vírusok is a segítségünkre lehetnek Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: veol.hu
Vissza
Hírfolyam