2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vasparipás segítség a menhelynek

300 kiló száraztáppal, konzervekkel, szalámival és húsokkal lepte meg az árva kutyákat a nagykanizsai Koppány Motoros Club. Egyik napról a másikra raktak össze egy utánfutónyi ételt a gazdikereső állatoknak. Fő céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet az adományozás, az összefogás fontosságára.

„A csapat nagy része felelős állattartó. Emellett fontosnak tartjuk a segítségnyújtást is. Most összehoztuk a kettőt. Minden évben van a klubnak jótékonykodásra szánt pénze. Eddig beteg gyermekeknek adtuk az erre szánt összeget, most úgy gondoltuk, hogy az állatoknak segítünk. Szerettük volna, ha az adományozásra gyűjtött pénz jó helyre kerülne, így jutottak eszünkbe a gazdátlan kutyák. Tizenegyen vagyunk a nagykanizsai klubban, így viszonylag gyorsan, 2-3 nap alatt sikerült beszerezni az adományokat.

Az állatok nem tudnak segítségért kiáltani, ezért fontos, hogy lehetőségeinkhez mérten támogassuk őket a mostani nehéz időszakban”

 – mondja az akcióról Kövesi Kornél, a nagykanizsai Koppány M/C elnöke. 

Az ilyen és ehhez hasonló felajánlásokra nagy szüksége van a kanizsai állatmenhelynek, hiszen az utóbbi hetekben a koronavírus-járvány miatt kevesebb az önkéntes, és az adományok is megcsappantak. Skanecz Tamás, a nagykanizsai „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület telepvezetője elmondta, hogy a menhelyen jelenleg 120-130 kutya van. Az állatok 40-50 kiló tápot esznek naponta.

Fotó: Hajnes Rita/kanizsaujsag.hu
Neked ajánljuk
Jótékonysági ruhavásárt szervezett a Fül-, Orr-, Gégészeti és Fej-, Nyaksebészeti Klinika 150 millió forinttal támogat három kórházat a Szerencsejáték Zrt. Suliindító buli helyett adományosztás Gyulán Brüsszeli vita az agrárium miatt a klímastratégia kapcsán Óriási delfinmentés történt Ausztráliától délre (videókkal)
Tovább a forrásra: kanizsaujsag.hu
Vissza
Hírfolyam