2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bringákkal segít a Szent László Kórház dolgozóinak a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség

20 darab kerékpárt adott át a Szent László kórház dolgozóinak a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség a Bringázz a Munkába kampány részeként, amely ezúttal a koronavírusra való tekintettel az egészségügyi és szociális dolgozók megsegítéséről és a kerékpározás egészségi előnyeiről szól.

A vírushelyzet miatt rendhagyó formában, biciklis szervezetek és vállalkozások széles összefogásával szervezi meg a Magyar Kerékpárosklub a 2020-as Bringázz a munkába! kampány tavaszi fordulóját. A kerékpáros közlekedést népszerűsítő kampánynak a kijárási korlátozások idején módosul az üzenete: Maradj otthon, de ha menned kell, inkább bringázz!

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség ötszázötven kerékpárt ajánlott fel a hazai kórházaknak, ebből húszat a Szent László Kórháznak Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kampány első lépéseként a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség a Bringás Vándortáborokhoz használt 550 darabos kerékpárflottáját ajánlja fel kórházak számára a járvány miatti veszélyhelyzet idejére.

Az első kórház, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézete (Szent László Kórház) összesen 20 darab kerékpárhoz jut, amivel olyan ápolók és orvosok jutnak alternatív közlekedési lehetőséghez, akiknek nincs kerékpárjuk, de munkába menet és onnan hazafelé tartva szeretnék elkerülni a fertőzésveszély miatt kockázatossá váló közösségi közlekedést.

Így lehet kerékpárokhoz jutni a kampány alatt

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség kerékpárjainak használatára első körben a budapesti egészségügyi intézmények és minisztériumok nyújthatják be igényüket, miután felmérték, hogy dolgozóik közül kik és hányan ülnének szívesen nyeregbe. A kerékpárokat – egyenként lakattal ellátva – a Vándortáborok megkezdéséig tudja biztosítani a szövetség az igénylők számára.

A kerékpárokért az info@maketusz.hu e-mail-címen, illetve Pénzes Erzsébetnél (+36-20/978-9283) vagy Benyó Balázsnál (+36-20/491-9779) lehet jelentkezni.

Szlávik János, a Szent László Kórház infektológiai osztályának vezetője az intézmény előtt tartott sajtótájékoztatón Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Kerékpáros fejlesztés Borsodban Környezetvédelmi stratégiájának részeként zöldíti gépjárműflottáját a Vodafone Három év alatt harminc százalékkal csökkent a koalák száma
Tovább a forrásra: nullahategy.hu
Vissza
Hírfolyam