2021. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az összefogás és a segítségnyújtás fontosságát hangsúlyozta Herczegh Anita

„Ha ilyen nehéz helyzetbe kerültünk, akkor tegyünk meg mindent azért, hogy ezen kicsit enyhítsünk!” – nyilatkozta Herczegh Anita, miután férjével, Áder János köztársasági elnökkel vért adott április 23-án, csütörtökön az immár második alkalommal megrendezésre kerülő Civil véradás programon. 

Nyilatkozatából az is kiderült, hogy számára a véradás évtizedek óta állandó program, a járványtól függetlenül is jelentkezett volna véradóként. Természetesnek nevezte, hogy ha egészségesnek érzi magát, és felhasználható a vére, akkor segítsen a rászorulóknak.

Herczegh Anita a járvánnyal összefüggésben azt látja: az emberek összekapaszkodnak, összetartanak, és nagyon sok pozitív példát lát arra, hogy emberek megmozdulnak azért, hogy segítsenek másoknak.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára ismertette: második alkalommal szervezték meg a Civil véradást, ahogy tavaly, idén is 22 helyszínen, elsősorban megyeszékhelyeken és a fővárosban lehetett vért adni. 

„Azt látjuk, hogy a kórházak teljes kapacitásra futnak fel, és vérkészítményekre is szükség van az emberek ellátása során, ezért mindenkinek hálásak, „aki vérét áldozza a haza oltárán” – fogalmazott.

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita vért ad a II. Civil Véradás elnevezésű programban Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Neked ajánljuk
Speciális ajándékcsomagok a rászorulóknak Kampány az egészségügyben dolgozókért „Oltást, de azonnal!” – a vakcina jelentőségét járja körül Áder János friss podcastja A szén-dioxid befogásában bízik Elon Musk Vágj fel egy citromot, és tedd az ágyad mellé!
Tovább a forrásra: demokrata.hu
Vissza
Hírfolyam