2020. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az összefogás és a segítségnyújtás fontosságát hangsúlyozta Herczegh Anita

„Ha ilyen nehéz helyzetbe kerültünk, akkor tegyünk meg mindent azért, hogy ezen kicsit enyhítsünk!” – nyilatkozta Herczegh Anita, miután férjével, Áder János köztársasági elnökkel vért adott április 23-án, csütörtökön az immár második alkalommal megrendezésre kerülő Civil véradás programon. 

Nyilatkozatából az is kiderült, hogy számára a véradás évtizedek óta állandó program, a járványtól függetlenül is jelentkezett volna véradóként. Természetesnek nevezte, hogy ha egészségesnek érzi magát, és felhasználható a vére, akkor segítsen a rászorulóknak.

Herczegh Anita a járvánnyal összefüggésben azt látja: az emberek összekapaszkodnak, összetartanak, és nagyon sok pozitív példát lát arra, hogy emberek megmozdulnak azért, hogy segítsenek másoknak.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára ismertette: második alkalommal szervezték meg a Civil véradást, ahogy tavaly, idén is 22 helyszínen, elsősorban megyeszékhelyeken és a fővárosban lehetett vért adni. 

„Azt látjuk, hogy a kórházak teljes kapacitásra futnak fel, és vérkészítményekre is szükség van az emberek ellátása során, ezért mindenkinek hálásak, „aki vérét áldozza a haza oltárán” – fogalmazott.

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita vért ad a II. Civil Véradás elnevezésű programban Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Neked ajánljuk
Huszonöt debreceni család kapott segítséget Logisztikai támogatást nyújtott a Magyar Vöröskeresztnek a Renault Áder János az ukrán és a román elnökhöz fordult a folyószennyezések miatt A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át Megjelent az első vállalati zöldkötvény a magyar piacon
Tovább a forrásra: demokrata.hu
Vissza
Hírfolyam