2020. november 25., Katalin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Feltöltötték az üres büssüi kamrákat

Egy helyi kötődésű család alapítványa hetven büssüi lakosnak több mint másfél millió forint értékben vitt adományt, hogy a koronavírus miatti járványhelyzetben megsegítsék mindennapjaikat. A Somogy megyei faluban sok ember elvesztette az állását, a napi betevő megszerzése is komoly gondot jelent számukra. 

„Kaptunk étolajat, tejet lisztet, cukrot, tésztákat, rizst, konzervet, nápolyikat” – mutatta a csomag tartalmát Horváth Diána, akinek mosolygós kétéves kislánya is segített, a nápolyis vödröt kiszemelte magának. Az édesanya elmondta: a faluban ők még a szerencsésebbek közé tartoznak, mert férje az erdészetnél dolgozik, nem rúgták ki. 

Itt nőtt fel mind a 12 gyermekem, nagyon jó emlékekkel költöztünk el a városba a 80-as években

– mondta el Murányi Ferencné, az adományozás ötletgazdája. A Méltó Életért Alapítvány 2016-ban jött létre azzal a céllal, hogy fiatalokat, időseket egyaránt támogassanak. 

„Hetvenen kaptak fejenként 23 ezer forint értékben tartós élelmiszert, ami sokuknak a mindennapi étkezést tudja biztosítani” – mondta el a kezdeményezésről Szegvári József, Büssü polgármestere. 

Fotó: sonline.hu
Neked ajánljuk
Nemzetközi adományplatformot indított a Continental Autósok gyűjtöttek a salgótarjáni kórház gyermekosztályának Fenntartható és szolidáris gazdaság megteremtését sürgette Ferenc pápa Óriási árvíz tombol Dél-Olaszországban Decemberben piacra dobhatják a világ egyik legolcsóbb villanyautóját
Tovább a forrásra: sonline.hu
Vissza
Hírfolyam