2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Segítség a nehéz helyzetben levő kutyásoknak

A ZöldEb nevű szervezet azoknak segít ezekben a különösen nehéz hetekben, akik nem tudnak gondoskodni négylábú kedvencük napi szükségleteiről: vagy azért, mert idősek, és célszerű minél kevesebb időt tölteniük az utcán, vagy esetleg mert kórházban, karanténban vannak. 

A segítségre szorulók és az ideiglenes befogadók a „Segítség a gazdiknak karantén idején” Facebook-oldalon tájékozódhatnak a kezdeményezésről.

A befogadónak egy részletes adatlapot kell kitölteni, amelyből kiderül, milyen kutyás tapasztalata van, hol, milyen körülmények között tudná a befogadott kutyát tartani, kisebb vagy nagyobb testű ebekkel van-e tapasztalata...

„Segítséget kérő gazdinál is számos információra van szükség: a kutya korától kezdve az egészségügyi állapotán keresztül a napirendjéig, a szocializációs állapotáig, az esetleges speciális étrendjéig. Mindezek után minden kutya mellé a leginkább passzoló önkéntest párosítjuk, hogy a legmagasabb szintű segítséget tudjuk nyújtani” – mondja Hirbek Edina, a szervezet elnöke.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Együnk Egymásért kampány a nélkülözők segítésére Az Alcoa 20 ezer dollárral segíti a védekezést Mégis kaphatnak új esélyt az egyszer használatos maszkok? Keresik az év kilátóját A legkelendőbb papír is lehet zöldebb?
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam