2020. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Segítség a nehéz helyzetben levő kutyásoknak

A ZöldEb nevű szervezet azoknak segít ezekben a különösen nehéz hetekben, akik nem tudnak gondoskodni négylábú kedvencük napi szükségleteiről: vagy azért, mert idősek, és célszerű minél kevesebb időt tölteniük az utcán, vagy esetleg mert kórházban, karanténban vannak. 

A segítségre szorulók és az ideiglenes befogadók a „Segítség a gazdiknak karantén idején” Facebook-oldalon tájékozódhatnak a kezdeményezésről.

A befogadónak egy részletes adatlapot kell kitölteni, amelyből kiderül, milyen kutyás tapasztalata van, hol, milyen körülmények között tudná a befogadott kutyát tartani, kisebb vagy nagyobb testű ebekkel van-e tapasztalata...

„Segítséget kérő gazdinál is számos információra van szükség: a kutya korától kezdve az egészségügyi állapotán keresztül a napirendjéig, a szocializációs állapotáig, az esetleges speciális étrendjéig. Mindezek után minden kutya mellé a leginkább passzoló önkéntest párosítjuk, hogy a legmagasabb szintű segítséget tudjuk nyújtani” – mondja Hirbek Edina, a szervezet elnöke.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Élelmiszer-támogatás a hátrányos helyzetűeknek Nógrádban Közel 20 ezer védőmaszkot szállított ki a Budapest Chapter A természet pusztításával együtt növekszik a járványok kockázata a Földön Sikerülhet egyszerre mentőövet dobni a környezetnek és a gazdaságnak? Eldobott gumikesztyűk és maszkok szennyezik a Földközi-tengert
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam