2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elindult a segélyalap Debrecenben

A város 20 millió forintos tőkével indított el egy segélyalapot, ehhez csatlakozott az elmúlt időszakban 20 cég, 3 szervezet és 99 magánszemély.

Fotó: Kiss Annamarie

A városi segélyalap eddigi állásáról tartott sajtótájékoztatót Papp László, Debrecen polgármestere, Széles Diána alpolgármester és Kósa Lajos, az Operatív Törzs tagja. Papp László beszédében kifejtette, alig egy hónap telt el, hogy bejelentette a segélyalap létrehozását, s azóta közel 120 millió forintnyi felajánlás érkezett. – A jelen helyzet is megmutatta, hogy az Együtt vagyunk, Debrecen elképzelés él, s a mindennapok része. Megmutatkozott, hogy a debreceniek erős összefogásra képesek – nyilatkozta a város elöljárója.

– Köszönet illeti azokat a felajánlókat, akik áldoztak a közösség céljaira. A felajánlásoknak köszönhetően nehéz helyzetbe került családoknak és magánszemélyeknek tudunk segítséget nyújtani – mondta Papp László.

Három feltételnek kell megfelelni

Mint a városvezető ismertette: ahhoz, hogy valaki részesüljön az alapból, három feltételnek kell megfelelni. Támogatást a 2020. január 1-jét megelőzően debreceni állandó lakóhellyel rendelkező, életvitelszerűen Debrecenben élő egy magánszemély kaphat családonként, akinek a veszélyhelyzet kihirdetése után szűnt meg a munkaviszonya, s a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 60 ezer forintot.

Pénz- vagy természetbeni juttatás

A kérelmezők többféle támogatásból választhatják ki a helyzetüknek leginkább megfelelőt, amelyek legfeljebb három hónapig folyósíthatók. Pénzbeli támogatás esetén a lakhatás költségei közül a közüzemi számlák vonatkozásában a támogatás 20 ezer forint havonta, a lakás bérleti díjának támogatása legfeljebb 30 ezer forintig a bérleti díj 50 százalékáig havonta, vagy a digitális távoktatásban való részvételhez szükséges taneszközök beszerzése egyszeri alkalommal 25 ezer forinttal támogatható. Lehetőség van természetbeni juttatást is választani havi 13 ezer forint értékben, melyből 10 ezer forint a tartós élelmiszercsomag, míg 3000 ezer forint a házi tisztítószerek, valamint higiéniás termékek. A kérelem letölthető innen, továbbá nyomtatott formában elérhető az Új Városházán.

Továbbra is várják a támogatásokat

Mivel bizonytalan, hogy a vírus okozta állapotok meddig állnak fenn a jövőben, többen szorulhatnak a város támogatására. A segélyalapi keretösszeg növeléséhez így a város továbbra is várja közösségi célra a felajánlásokat. A támogatás lehetőségéről bővebb információ a www.debrecen.hu oldalon érhető el.

Neked ajánljuk
Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: haon.hu
Vissza
Hírfolyam