2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ingyen MOL Hygi a hátrányos helyzetű közösségeknek

Több mint 15 000 liter MOL Hygi fertőtlenítőt adományoz a MOL több segélyszervezetnek, szociális és gyógyító intézménynek, így például a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak és a Magyar Vöröskeresztnek. Rajtuk kívül több vidéki önkormányzat is kap az adományból. 

Április 28-án érkezett meg a Magyar Máltai Szeretetszolgalat budapesti központjába a kamion, amely leszállította a MOL adományát. Több ezer liter MOL Hygi kéz- és felületfertőtlenítő érkezett a központba, ahonnan továbbszállítják azt az ország különböző pontjaira, többek közt az ország hátrányos helyzetű falvaiba, közösségeihez. Múlt hét végén szintén több ezer liter érkezett a Magyar Vöröskereszt központjába, ahonnan országszerte, a megyei szervezeteken keresztül számos intézményhez és szervezethez (pl. Családok Átmeneti Otthona és hajléktalanokat ellátó intézmények) juttatja el a Vöröskereszt a fertőtlenítőket.

A MOL együttműködése a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Magyar Vöröskereszttel két évtizedre nyúlik vissza. A MOL Hygi-adomány ennek az együttműködésnek a legújabb eleme.

Nagy mennyiségű MOL Hygit szállítottunk ki az elmúlt hetekben az egész országban, ennek köszönhetően a stratégiai intézményekben és kiskereskedelmi forgalomban is elérhető már a MOL fertőtlenítője. Ugyanakkor kiemelten fontos nekünk az is, hogy a hátrányos helyzetű falvakhoz, közösségekhez is eljusson ez a fertőtlenítő. Ezért mintegy 15 000 liter MOL Hygit adományozunk több szociális és gyógyító intézménynek, önkormányzatnak, a Máltai Szeretetszolgálatnak és a Magyar Vöröskeresztnek

– mondta Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke arról számolt be, hogy a fertőtlenítőszert elsősorban a bentlakásos intézményeikben, idősotthonokban, fogyatékkal élő emberek otthonaiban és hajléktalanszállókon fogják felhasználni. Az adomány másik részét pedig a legszegényebb kistelepüléseken zajló programjaik során azoknak a családoknak juttatják el, amelyek nem tudnak maguknak fertőtlenítőszert vásárolni.

„Szociális intézményeink rendszeres fertőtlenítése azok közé az alapvető biztonsági rendelkezéseink közé tartozik, amellyel elsősorban az ellátottaink, valamint a munkatársaink és önkénteseink egészségét védjük a járvány alatt. Ebben nyújt most segítséget stratégiai partnerünk, a MOL fertőtlenítőszer-adománya, melynek segítségével továbbra is biztonságosan támogathatjuk közösségeinket” – hangsúlyozta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Fotó: mol.hu
Neked ajánljuk
2500 liter fertőtlenítőt adományozott az Országos Mentőszolgálatnak a MOL 45 000 liter Hygit adományozott a MOL 2020-ban Környezetbarát megoldást kínál a használt sütőolaj elhelyezésére a MOL Innovatív fejlesztés az esővíz kezelésére Életmentő segítség a Duna Aszfalttól
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam