2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Termelőkeresővel segít a bajban az Agrároldal

A kialakult helyzet miatt sokáig gondolkodtak az agraroldal.hu munkatársai azon, hogyan tudnák kivenni a részüket az emberek segítésében. Nem olyan régen megszületett az ötlet, mostanra pedig a kivitelezésen is túl vannak, és elkészült a Termelő/kiszállító kereső modul. Nézzük, hogyan is működik, és miben fog segíteni önöknek.

A termelőkereső célja

A termelőkeresőnek több célja is van, de az első és legfontosabb a segítségnyújtás.

Segíteni szeretnének mindenkinek, a termelőknek, a kisboltoknak, és azoknak is, akik otthon vannak. A cél az, hogy a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő magyar termelőket segítsük, mégpedig úgy, hogy van számukra egy teljesen ingyenes értékesítési felületet.

Termelő pakolja az interneten leadott rendelés alapján kért árut a dunakeszi drive-in termelői piacon 2020. április 10-én. A koronavírus-járvány miatt indított piacon a megrendelt árut a vevők csomagtartójába rakják
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A termelőkereső mindenkinek nagy segítség

A termelőkereső tehát segít azoknak a magyar termelőknek, kisboltoknak, akik ebben a nehéz helyzetben nem rendelkeznek hirdetési felülettel, weboldallal, közösségi oldallal (de természetesen azoknak is, akik hirdetik magukat máshol). A mostani lehetőség egyedi, hiszen ingyenesen lehet felkerülni az adatbázisba, amit érdemes kihasználni. A termelőkön túl ugyanakkor a vásárlóknak is sokat segít a termelőkereső, hiszen most megtalálhatók azok a termelők, akik eddig szinte sehol nem voltak jelen.

A termelőkereső működése (kiszállítóknak)

Az érdeklődő termelőknek, őstermelőknek, boltosoknak annyi a feladatuk, hogy felkeresik az Agrároldal termelőkereső oldalát ezen a linken, majd regisztrációt követően kitöltik a szükséges űrlapot. Név és elérhetőség mellett fel kell tüntetni a főbb terméktípusokat, valamelyik szakmai azonosítót, illetve meg kell adni azt, hogy hány kilométeres körzetben vállalnak kiszállítást. Ezek után adminisztrátori jóváhagyás szükséges ahhoz, hogy a termelő megjelenjen a felületen.

A termelőkereső működése (vásárlóknak)

A vásárlók is a termelőkereső oldalán, ezen a linken tájékozódhatnak arról, hogy kik és mit kínálnak eladásra országszerte – ugyanakkor van lehetőség szűkíteni a kört „környékemre” is. A termelők adatai megjelennek listában, valamint térképen is, ezzel könnyítve a nézelődést.

Az Agrároldal munkatársai azt remélik, hogy nagyon sok emberhez sikerül eljuttatniuk a termelőkeresőt, ezáltal pedig sok nehéz helyzetben lévő magyar termelőnek sikerül segíteniük a mostani, nem mindennapi helyzetben.

Hasonló felülettel az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is segíti a termelőket és a vásárlókat, erről ebben a cikkünkben számoltunk be. 

Neked ajánljuk
Klímaváltozás: új haszonnövények telepítése válik szükségessé Egészségügyi felszerelés a református szeretetszolgálatnak Ingyen táborozhatnak a mentősök gyerekei 24 ezer éves hibernációt éltek túl, majd klónozták magukat (videóval) Egy terjedelmes kalauz az apró hangyák izgalmas és hatalmas birodalmába
Tovább a forrásra: agraroldal.hu
Vissza
Hírfolyam