2021. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Queen és J. K. Rowling is jótékonykodással segít a járványhelyzetben

A művészeket világszerte példamutató kezdeményezésekre készteti a koronavírus hatására fennálló helyzet. A Harry Potter-regények szerzője, J. K. Rowling, a Queen együttes és angol komikusok is jótékony akciókkal segítik a vírus elleni harcot, valamint a járvány károsultjait.

J. K. Rowling egymillió fontot (402 millió forint) adományozott azoknak a karitatív szervezeteknek, amelyek a járvány miatt a legnehezebb helyzetbe került embereken segítenek. Az összeg fele a Crisis nevű szervezeté, amely hajléktalanokat segít, a másik fele a Refuge-é, ők a kapcsolati erőszak áldozatainak nyújtanak menedéket.

A Queen rockegyüttes Adam Lambert amerikai énekessel közösen kislemezt adott ki You Are The Champions címmel, mely a We Are The Champions hajdani Queen-világsláger feldolgozása. A dalt két hete mutatták be Brian May Instagram-oldalán, akkor a tagok mindegyike otthonában adta elő a maga részét. Az immár hivatalosan is megjelent dal bevételeit az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) Covid–19-segélyalapjának (Solidarity Response Fund) szánják.

A járvány miatti kijárási korlátozásokkal otthonukba kényszerült brit komikusok közül néhányan úgy gyűjtöttek pénzt a bezárt puboknak, hogy online kvízjátékot vezettek péntek este. A The Covid Arms nevű virtuális pubban rendezett vetélkedők házigazdái a játék mellett műsorral is szórakoztatták a virtuális vendégeket. Mindenki, aki adakozott a kedvenc helyi pubja számára az oldalon, jegyet kapott az online játékba, amelyet élőben közvetítettek az interneten. Nyolc nap alatt több mint 32 ezer fontot gyűjtöttek össze.

Forrás: YouTube/Queen Official
Neked ajánljuk
Pécsen is tanszereket gyűjtenek Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Sok a fóka a Temzén, vagyis egészséges a folyó (videóval) Kőhalmi Zoltán új regénye egy „hulladékgazdálkozási science fiction, amelyben a szemét körül forognak a dolgok” Áder János: a fenntartható fejlődési célok számos területén előrelépett Magyarország
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam