2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb felajánlás segíti az egészségügyben dolgozók munkáját

Mivel a járványügyi veszélyhelyzet esetén kiemelten fontos a kórházba érkezők testhőmérsékletének mérése, a Dahua Technology Hungary Kft. hőkamerás testhőmérséklet-mérő és ellenőrző rendszert adományozott  a Semmelweis Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Osztálya részére.

A Dahua Technology Hungary Kft. jóvoltából a Sürgősségi Betegellátó Osztályra érkezőket már a bejáratnál szűrni tudják, hiszen a felajánlott mesterséges intelligenciát alkalmazó hőkamerás rendszer gyors, megbízható, és mindenekelőtt érintésmentes mérést tesz lehetővé.

A rendszer különlegessége a referencia hőkibocsátó egység, más néven „black body”, amelynek hőképét hasonlítja össze a hőkamera az előtte elhaladó személyek fejéről, azon belül is a szemgödörről alkotott hőképével. A precíz technológiának köszönhetően már 3 méter távolságból képes a rendszer +/-0,3 Celsius-fok pontossággal, egyidejűleg akár több személy hőmérsékletét is megállapítani. Hőemelkedés, illetve láz esetén azonnal hangjelzéssel riasztja a személyzetet.

Flynn Jiang, a Dahua Technology Hungary Kft. országos vezetője elmondta:

Cégünk elkötelezett a jelenlegi lokális és globális járványügyi helyzet mielőbbi megoldása mellett. Ezzel a gesztussal szeretnénk hozzájárulni a járvány terjedésének lassításához, illetve a magyar emberek egészségének megőrzéséhez. Választásunk azért esett erre az intézményre, mert már korábban is sokat hallottunk az osztályon dolgozók áldozatos és kiemelkedő minőségű munkájáról. Úgy gondoljuk, hogy a rendszer a legjobb helyre kerül, és szívből reméljük, hogy a veszélyhelyzet múltán is hasznát veszik majd.

A Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága az alábbiak szerint nyilvánította ki köszönetét: „Az osztályra érkező betegek, hozzátartozók szűrésében pontos, gyors, a munkafolyamatot egyszerűsítő eszközként lehet használni a testhőmérséklet-mérő rendszert, amely növeli az ápoltak és az ellátók biztonságát is. A rendszer használata egyszerű, április 17-i sikeres üzembe helyezése óta kiválóan működik.”

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Helyi cégek helyben segítik a vírus elleni védekezést Veszprémben Közel tízmilliós adományból vett életmentő eszközöket az esztergomi kórház Nem kell spájzolni: van elég élelmiszer Száz új hulladékszállító jármű áll munkába Budapesten A parlagon hagyott földek is segíthetnék a klíma ügyét
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam