2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az országos karitatív szervezek is összefogtak a válsághelyzet enyhítéséért

Nemcsak a félelem és a fájdalom, hanem az összefogás idejét is éljük – hangsúlyozta Herczegh Anita az ajkai Magyar Imre Kórház előtt tartott sajtótájékoztatón a koronavírus-járványra utalva, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács adományainak átadása apropóján.

A köztársasági elnök felesége kiemelte: nagyon sokan keresik a választ arra, hogy mit tehetnének a válsághelyzet enyhítéséért, amiért az országos karitatív szervezek is összefogtak. Herczegh Anita reményét fejezte ki, hogy az összefogás erejéből „viszünk magunkkal a válság utáni időkre is”.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke arról beszélt, hogy az adományt az ajkai, a debreceni, a kiskunhalasi, a miskolci, a szekszárdi és a székesfehérvári kórházba juttatják el a karitatív tanács tagszervezetei.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt mondta: most „egy hajóban evezünk”, mindenkinek meg kell tennie azt, amire a járvány leküzdéséhez szükség van. A kormány is ezt tette, az egészségügy készen áll arra, hogy a járvány tetőzésekor is kezelni tudja a helyzetet – fogalmazott. Emellett fontosak az egyéni gesztusok és a jelenlegihez hasonló felajánlások is – tette hozzá.

Nagy Zoltán, a Magyar Imre Kórház főigazgatója kiemelte, hogy az összefogás erőt ad a mindennapi komoly munkához. Dóczi Dóra, a Johnson & Johnson Consumer Health Divízió marketingvezetője elmondta, hogy a cég több fronton igyekszik helytállni globális és helyi együttműködésekben közreműködve.

A rendezvényen a cég képviselője 10,5 millió forintos, kézkrémből és szájvízből álló csomagot adományozott a hat, koronavírus-fertőzött betegeket is ápoló magyarországi kórháznak.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége mond beszédet adományok átadásán a Magyar Imre Kórház udvarán 2020. április 24-én Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Neked ajánljuk
A Regőczi Alapítványnak segít a Jónak lenni jó! kampány Majdnem ezer gyereknek segít a Regőczi Alapítvány Pasaréten a Covid-árvákért szólt a zene Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam