2020. október 1., Malvin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Segít a II. kerület a koronakárosultaknak

Anyagi támogatást nyújt a II. Kerületi Önkormányzat azoknak a helyi lakosoknak és kisvállalkozásoknak, akiknek/amelyeknek az új típusú koronavírus-járvány okozta helyzetben lehetetlenült el a megélhetése. Azokat is megsegítik, akik otthon ápolják kórházból hazaküldött hozzátartozóikat.

Fotó: HVG

Bérpótló-, gondozási-, albérletidíj-támogatással és megemelt támogatási összegekkel segíti a II. Kerületi Önkormányzat azokat, akiknek megélhetése vagy vállalkozása veszélybe került a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben – közölte Facebook-oldalán Örsi Gergely II. kerületi polgármester.

Az önkormányzat erről szóló tájékoztatása szerint minden olyan helyi lakos benyújthat kérelmet a támogatásokra, aki lakcímmel rendelkezik a kerületben, és életvitelszerűen is ott tartózkodik. A helyi kisvállalkozásokat is megsegítik. Támogatást nyújtanak annak, aki

  • a járványhelyzet miatt vesztette el munkáját vagy lehetetlenült el keresőképessége;
  • hozzátartozóját hazaküldték a kórházból az ágyak felszabadítása érdekében, és neki kell őt gondoznia;
  • jövedelemkiesése miatt nem tudja fizetni albérletét.

Ezenfelül növelik a hátralékkezelési támogatásba bevonható tartozás mértékét, az eseti gyógyszertámogatás és az eseti létfenntartási támogatás egyszeri összegét.

A támogatásokért idén augusztus 1-jéig lehet folyamodni az önkormányzatnál, de csak azoknak, akiknek a havi jövedelme egy meghatározott szint alatt van.

Neked ajánljuk
Tokodon is összefogtak a járvány alatt Kézfertőtlenítő gépek adományból Kétmilliós adomány sportoló gyerekeknek Már most mennyi minden viseli magán a változó klíma bélyegét! Tünékeny viaszszobrok késztetnek megállásra Floridában
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam