Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Segítség a távoktatásban: Okos Doboz

A koronavírus új kihívásokat állított a családok elé. A szülők otthoni munkavégzéséhez is hozzájárul az Okos Doboz digitális platform, amelyen a diákok önállóan tanulhatnak. Az Oktatási Hivatal által ajánlott weboldalt naponta több mint 100 ezer iskolás és tanár használja.

Az Oktatási Hivatal által is ajánlott Okos Doboz egy digitális feladattár: mintegy 13 ezer grafikus feladat, játék található rajta, amelyek a tananyag megértését segítik. A gyakorló feladatok és a tudáspróbák évfolyamonként, tantárgyanként találhatók. A feladatmegoldásra azonnali visszajelzés érkezik: a rendszer megmutatja a megoldást és az esetleges hibákat.

A több mint 700 ezer általános iskolás egynegyede gyarapítja tudását az oldal segítségével, a nagyságrendileg 20 ezer Okos Dobozt használó pedagógus közül pedig sokan még házi feladatot is innen adnak.

Az oldal forgalma március 16. óta tízszeresére nőtt, a napi látogatók száma folyamatosan emelkedik. A jelenlegi informatikai rendszer azonban nem bírja ezt a terhelést. Ahhoz, hogy magasabb sebességre kapcsolhasson, sürgős bővítésre van szüksége. Az üzemeltetést támogató alapítvány pénzadományokat vár.

Aki segíteni szeretné a kezdeményezést, ide kattintva találhat további részleteket.

Kép: okosdoboz.hu
Neked ajánljuk
1000 táblagéppel és mobilinternettel az egészségügyi dolgozók gyermekeinek távoktatásáért Élelmiszer-támogatás a hátrányos helyzetűeknek Nógrádban A természet pusztításával együtt növekszik a járványok kockázata a Földön Lehet-e a természeti értékeket megőrizve eredményesen gazdálkodni? (videó) „A városban élő emberek földönkívüliekké váltak” – Kiállás az amazonasi őslakosok mellett (képgalériával)
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam