2020. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Digitális nyugdíjastérképpel segíti az önkormányzatokat egy hazai cég

A fokozottan veszélyeztetett, idős emberekből álló háztartások térképes kereshetőségével támogatja az önkormányzatokat szociális feladataik ellátásában egy magyar tanácsadó vállalat.

A statisztika digitális formában, térképen megjelenítve, ingyenesen válik elérhetővé, kizárólag az önkormányzat megbízásából eljáró személyeknek.

Az önkormányzatoknak most különösen fontos, hogy minden, idősek által lakott háztartást elérjenek – ismertette a felajánlást Gamplett Gábor, a Helix Consulting ügyvezetője. A most felkínált térképes adatvizualizáció alapesetben nem áll az önkormányzatok rendelkezésére.

Tanácsadási szolgáltatásaik része egy-egy üzleti tevékenység helyszínének optimalizálása, amihez hozzátartozik egy környék és az ott élő háztartások összetételének ismerete és természetesen geoinformatikai adatok megjelenítése is – tette hozzá a vezető.

Fontos, hogy a segítők mindenkihez eljussanak. Képünk illusztráció Fotó: Pixabay, Benjamin Balázs

A felajánlott szolgáltatás kontrollként szolgálhat a hivatal dolgozói számára, hogy a jelenleg használt listáikon valóban minden, potenciálisan rászoruló személy szerepel-e. Mivel a háztartásokat térképen is ábrázolták, ez segíthet az ellátási logisztikában, a szociális munkások útvonalának tervezésében, nyilvántartásában is.

Az adatbázishoz nevek nem tartoznak, de a vállalat vezetői biztosak abban, hogy komoly hatékonyságnövelő eszköz lehet ott, ahol élnek a lehetőséggel. Az adatokhoz az önkormányzatok szerződést követően, elektronikus formában férnek majd hozzá.

Neked ajánljuk
Tokodon is összefogtak a járvány alatt Kézfertőtlenítő gépek adományból Kétmilliós adomány sportoló gyerekeknek Két fontos ok miatt is válasszunk hazait! Így teleltesd át az édesburgonyát
Tovább a forrásra: kisalfold.hu
Vissza
Hírfolyam