2020. július 10., Amália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megvendégeli a járvány után az egészségügyi dolgozókat a veszprémi színház

Egészségügyi dolgozókat hív vendégségbe a Veszprémi Petőfi Színház a járványhelyzet elmúltával. A veszprémi kórház mellett az idősotthonok, valamint a farkasgyepűi tüdőgyógyintézet dolgozói kapnak meghívást egy színházi előadásra.

A teátrum igazgatóhelyettese, Kellerné Egresi Zsuzsanna az MTI-nek elmondta, hogy a köszönet jeléül várják az egészségügyi dolgozókat a repertoáron lévő, Nyitott ablak című zenés vígjátékra, amint a színházi élet visszaáll a régi kerékvágásba.

Készülnek az egészségügyi védőmaszkok a Veszprémi Petőfi Színházban Fotó: Vasvári Tamás/MTI

Mint mondta, a teátrum vezetése szeretné, ha más színházak is csatlakoznának a Színházat a hősöknek elnevezésű kezdeményezéshez úgy, hogy vendégül látják egy-egy produkcióra a saját régiójukban dolgozó egészségügyi szakembereket.

Felidézte: a színház több kezdeményezést indított útjára, a „Maradj otthon, majd mi megyünk”-programmal megszólították a lakosokat, akik otthonuk erkélyéről, ablakaiból élvezhették a szabadtéri előadásokat.

Ezenkívül hamarosan elkészül a színházban gyártott tízezredik szájmaszk, a közeljövőben pedig egészségügyi védőoverallt is készítenek az intézményben.

Neked ajánljuk
Segítség a neten karantén idején Herczegh Anita: A válság után is őrizzük meg a szolidaritást! A COVID–19-járvány tanulságai és egyes fenntarthatósági vonatkozásai Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Tisztességes munka és gazdasági növekedés A hidrogén lehetne a jövő tiszta energiája
Tovább a forrásra: bama.hu
Vissza
Hírfolyam