2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A hazai Lego-gyár is védőszemüvegeket készít

A koronavírus-járvány elleni küzdelemben az egészségügyi dolgozóknak nagy szüksége van védőeszközökre, hogy miközben másokon segítenek, ők maguk védettek legyenek a fertőzésveszéllyel szemben. A Lego-csoport őket támogatja azzal, hogy a magyarországi gyárában is speciális védőszemüvegek gyártásába kezdett.

A legyártott eszközöket az országos egészségügyi hatóságok rendelkezésére bocsátják, igény esetén pedig az egyes intézményekhez is eljuttatják. A cég múlt héten az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóságnak biztosított nagyobb mennyiségben védőfelszerelést, a csomagok a Nyíregyházán és környékén működő gyermekorvosokhoz kerülnek, és a védőszemüvegek mellett gyermekméretű maszkokat, fertőtlenítőszereket és egyéb védőfelszereléseket tartalmaznak. A csomagok mellett a Lego 15 ezer védőszemüveget ajánlott fel a nyíregyházi polgármesteri hivatalnak, hogy a városi fenntartású intézmények dolgozóinak is jusson felszerelés.

Naponta 3700 ilyen szemüveg készül Nyíregyházán Fotó: Lego

A kezdeményezés a vállalat dániai központjában indult, ahol a mérnöki tervező részleg munkatársainak jutott eszébe, hogy védőszemüvegeket gyártsanak, miután tudomásukra jutott, hogy csak szűkösen állnak rendelkezésre védőeszközök. A csapat villámgyorsan megtervezte a szemüvegeket, tesztelte a termelést, és a gyárban több fröccsöntő gépet is ezen termék gyártására állítottak át. Egy ilyen folyamat a szokásos körülmények között fél évet vesz igénybe, de ebben az esetben mindössze három hétre volt szüksége a vállalat munkatársainak.

Miután Dániában tesztelték és jóváhagyták az új védőszemüveget, Nyíregyházán is megkezdték a védőeszköz gyártását, ezzel támogatva a koronavírus elleni harcot Magyarországon. A nyíregyházi gyár jelenleg naponta 3700 darab védőszemüveget képes előállítani. A nyíregyházi Lego-gyárban a speciális védőeszközök gyártását kifejezetten erre a célra kijelölt gépek végzik, így ez a kezdeményezés nincsen hatással a játékok gyártására, ami zavartalanul folyik tovább.

Neked ajánljuk
Ózongenerátoros fertőtlenítőt adományoztak Kórházi dolgozóknak sütnek a diákok „Örökbe fogadta” Veresegyház a helyi színház igazgatóját Fagyveszélyre figyelmeztet a Fővárosi Vízművek Új, ingyenes platform segíti a természettudományos tárgyak oktatását
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam