2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Példaértékű összefogás Mátészalkán

A koronavírus-járvány terjedése hozta életre a MiSzalkánk Facebook-csoportot. Rövid idő alatt több mint 5200 tagja lett a csoportnak, amely abban különbözik sok másiktól, hogy itt senkinek nem jut eszébe vitatkozni, politikai nézeteket kinyilvánítani.

Ezeknek a pólóknak már van gazdájuk Fotó: Facebook

Az oldal célja kezdettől fogva egymás segítése. Sorjáznak a felajánlások: jó állapotban lévő gyermekholmiknak keresnek új gazdát, ágyat, íróasztalt adnak ajándékba, és ami sok rászoruló gyermek álma, gyakran felbukkan az adományok között tablet vagy számítógép. Ezekre van a legnagyobb kereslet a digitális oktatásra való áttérés miatt.

Egy cukrászda süteményekkel kedveskedett az idősotthon lakóinak, hogy kicsit megédesítsék számukra a bezártságot.

Mások maszkot varrnak, ennek és a város anyagi ráfordításának köszönhetően már a hatvan éven felülieknek is tudnak adni mosható védőeszközt. Olyanok is vannak, akik textíliát adományoztak, hogy legyen miből maszkot varrni.

Egy mátészalkai pszichológus ingyen ajánlotta fel segítségét azoknak, akik ebben a rendkívüli helyzetben lelki támaszra szorulnak. Egy optikus pedig szemüveget adományozott egy gyermeknek. És ez még csak az elmúlt néhány hét eredménye.

Van kikről példát venni.

Neked ajánljuk
Használt mobilokkal segíthetünk Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: szabolcshir.hu
Vissza
Hírfolyam