2020. november 24., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Példaértékű összefogás Mátészalkán

A koronavírus-járvány terjedése hozta életre a MiSzalkánk Facebook-csoportot. Rövid idő alatt több mint 5200 tagja lett a csoportnak, amely abban különbözik sok másiktól, hogy itt senkinek nem jut eszébe vitatkozni, politikai nézeteket kinyilvánítani.

Ezeknek a pólóknak már van gazdájuk Fotó: Facebook

Az oldal célja kezdettől fogva egymás segítése. Sorjáznak a felajánlások: jó állapotban lévő gyermekholmiknak keresnek új gazdát, ágyat, íróasztalt adnak ajándékba, és ami sok rászoruló gyermek álma, gyakran felbukkan az adományok között tablet vagy számítógép. Ezekre van a legnagyobb kereslet a digitális oktatásra való áttérés miatt.

Egy cukrászda süteményekkel kedveskedett az idősotthon lakóinak, hogy kicsit megédesítsék számukra a bezártságot.

Mások maszkot varrnak, ennek és a város anyagi ráfordításának köszönhetően már a hatvan éven felülieknek is tudnak adni mosható védőeszközt. Olyanok is vannak, akik textíliát adományoztak, hogy legyen miből maszkot varrni.

Egy mátészalkai pszichológus ingyen ajánlotta fel segítségét azoknak, akik ebben a rendkívüli helyzetben lelki támaszra szorulnak. Egy optikus pedig szemüveget adományozott egy gyermeknek. És ez még csak az elmúlt néhány hét eredménye.

Van kikről példát venni.

Neked ajánljuk
Önkéntesekkel segít a Vöröskereszt a szűrőpontokon Négyezer maszkot adotmányozott a Videoton Kaposvárnak A hetedik csapás (1.) – Új epizóddal jelentkezett Áder János podcastja Pszichológusok ingyenes online előadásokkal segítik a lelki egészség megőrzését a járvány idején Fantasztikus képek egy lápvidékről, ahol idomított kormoránok fogják a halakat (képgalériával)
Tovább a forrásra: szabolcshir.hu
Vissza
Hírfolyam