2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Négy keréken érkezik a segítség

A járvány miatt kialakult veszélyhelyzet számos ponton átalakította a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász mindennapjait is. A megszokott menetrendet és forgatókönyvet kénytelen volt a szeretetszolgálat is a helyzethez igazítani.

Megfelelő gondoskodással és körültekintéssel továbbra is folyik a munka a Karitásznál. A szervezet hálás, amiért folyamatosan érkeznek hozzájuk a felajánlások. A napokban a munkájuk ellátásához nélkülözhetetlen adományt is kaptak.

Az új autóval könnyebb az adományok szállítása Fotók: bama.hu

„Győzzük le együtt a vírust” – ezzel a mottóval hirdetett akciót a Toyota. Az autógyár a járványügyi helyzet idejére kisteherautókat adományoz karitatív célok támogatására. Ennek részeként jutott az egyházmegyei Karitász is egy gépjárműhöz, amely a napi munkavégzésben jelent hatalmas segítséget. Az élelmiszercsomagok, a tisztító- és fertőtlenítőszerek, a kórházi ágyak, valamint a távoktatáshoz szükséges technikai eszközök eljuttatása a rászorulókhoz jelenti a legnagyobb feladatot ezekben a hetekben. Ebben jut kiemelt szerephez a gépjármű, amelyet a Toyota Autófókusz Kft. zalaegerszegi telephelyén vehettek át.

Az egyházmegye területén működő 42 karitászcsoport és a pécsi terület ellátásában nagy segítséget jelent a szervezetnek a gépjármű, hiszen az adományautóval gyorsabban, célszerűbben és immár több gépjárművel hatékonyabban érhet célba az adomány.

A tehergépjármű nagy segítség az élelmiszermentés során is, hiszen a Karitász nap mint nap elhozza a Tesco áruházból a lejárat előtt álló élelmiszereket, és még aznap eljuttatja azokat a rászorulókhoz. Az új Toyota segítségével a nagyobb mennyiségű adomány is könnyebben mozgatható, Budapestről ezzel tudták elszállítani a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által felajánlott adományokat is.

A Pécsi Egyházmegye az alábbi idézettel, ezúton is szeretné megköszönni a felajánlást az autógyárnak, maguk és az egyházmegyében működő önkéntes csoportok nevében:

„Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.” 1Kor 13,13

Neked ajánljuk
Összefogás az árvákért A járvány alatt is segítenek a nógrádi civilek Oltóközpontban önkénteskedik Peller Károly Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: bama.hu
Vissza
Hírfolyam