2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sópipákat adományoztak a megváltozott munkaképességű dolgozóknak

A KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE megváltozott munkaképességű dolgozói 800 sópipát kapnak, míg a Magyar Kórházszövetségnek 5000 darabot juttatnak el a gyógyhatású készülékből egy felajánlásnak köszönhetően. A szervezésben a Ments Életet Közhasznú Alapítvány segített.

Az átadáson Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára azt hangoztatta, hogy a társadalom kizárólag összefogással tud úrrá lenni a koronavírus-járványon. Ezért kap most segítséget az egyik nonprofit kft., amely másfél hónapja maszkok gyártásába kezdett, elsősorban szociális intézményeknek eljuttatva a védőeszközöket.

Herczegh Anita úgy vélekedett, hogy mindez jó példa a szolidaritásra:

Létrehoznak egy vállalatot, amely megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztat, ők hálából első osztályú munkát végeznek, világcégeknek dolgoznak, majd a veszélyhelyzetben maszkgyártásra állnak át, és ekkor egy alapítvány természetesnek veszi, hogy rajtuk segítsen. Ez egyfajta körforgás: mindenki magától értetődőnek gondolja, hogy felkaroljon másokat, és közben senki sem marad egyedül.

Csizi Péter, a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE ügyvezető igazgatója közölte, cégcsoportjuk országszerte 136 telephelyen több mint kilencezer embernek ad munkát. Közülük csaknem nyolcezren megváltozott munkaképességűek, 500-nál is többen pedig valamilyen légúti betegségben szenvednek. A foglalkoztatottak több mint 300 ezer maszkot készítettek el különböző helyszíneken, köztük az ország egyik legnagyobb varrodájában, Zuglóban.

Az adományt felajánló Sópipa-Pharma Kft. közölte, hogy családi vállalkozásuk egy nagyjából húsz éve megszületett ötletre épül. A sópipa egy „kis, mobil sóbarlang”, amely az emberek otthonába viszi a sóterápiák összes jótékony hatását. Sópipájuk a világ sok országába eljutott, húsz államban forgalmazzák. A kezdetektől rengeteg segítséget kaptak az egészségügyi dolgozóktól, ezt már régóta meg akarták hálálni –mondta Budai László, tulajdonos.

Herczegh Anita beszédet mond a KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE 14. kerületi telephelyén tartott adományátadáson 2020. május 6-án Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Neked ajánljuk
Összefogás Kisvárdán a helyi egészségügyi dolgozókért Kulturális dolgozók végeznek önkéntes munkát a ceglédi kórházban Covid-támogatást igényelhetnek győri egyetemisták Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam