2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Házhoz megy az iskola

Iskolát minden otthonba! felhívással indította el az OtthON programot lelkes civilek csapata a United Way Magyarországgal összefogva.

„Pedagógus Szakmai Közösségünkön keresztül felmértük a szükségleteket, és szívszorító történetek érkeztek: egyik tanárunk a 21 fős osztályából 9 gyermekkel hetek óta nem tud kapcsolatot teremteni a digitális eszközök hiánya miatt; egy másik oktatónk a másodikos tanulójáról nem hallott három hete, akiről tudja, hogy hatan élnek egy 24 négyzetméteres lakásban, ahol még vezetékes víz sincs, nemhogy internet. Az OtthON program keretében ezeknek a gyermekeknek szeretnénk megteremteni a megfelelő körülményeket a tanuláshoz” – mondta Adriány Kincső, a United Way Magyarország ügyvezető igazgatója.

Mire van szükség? Fotó: United Way

A program adománygyűjtésen alapul, az alapítvány szakmai partnere nonprofit együttműködés keretében a beérkező pénz és/vagy tárgyi adományokból felújított konfigurációkat állít össze. Már 33 000 forint elegendő – a megfelelő szakértelem mellett –, hogy felújítsák az eszközöket, amelyeket aztán napi szinten használhatnak a gyerekek.

A United Way Magyarország nonprofit szervezet felmérte a számítógépekre, stabil internetkapcsolatra való igényt az oktatási intézmények, pedagógusok körében, így miután eljuttatják hozzájuk az eszközöket, az intézmények térítésmentesen használatba adják a családoknak, amíg otthonról kell tanulni. Eddig 1 682 000 forintból 50 számítógépcsomag talált gazdára, de még mindig rengeteg gyermek él internet és számítógép nélkül, ezért minden segítő kézre szükség van.

Neked ajánljuk
Ózongenerátoros fertőtlenítőt adományoztak Kórházi dolgozóknak sütnek a diákok „Örökbe fogadta” Veresegyház a helyi színház igazgatóját A jövőkutató szerint nem a járvány, hanem a klímaváltozás miatt kell aggódnunk Elkészült a Nyíregyházi Állatpark India-háza
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam