2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Házhoz megy az iskola

Iskolát minden otthonba! felhívással indította el az OtthON programot lelkes civilek csapata a United Way Magyarországgal összefogva.

„Pedagógus Szakmai Közösségünkön keresztül felmértük a szükségleteket, és szívszorító történetek érkeztek: egyik tanárunk a 21 fős osztályából 9 gyermekkel hetek óta nem tud kapcsolatot teremteni a digitális eszközök hiánya miatt; egy másik oktatónk a másodikos tanulójáról nem hallott három hete, akiről tudja, hogy hatan élnek egy 24 négyzetméteres lakásban, ahol még vezetékes víz sincs, nemhogy internet. Az OtthON program keretében ezeknek a gyermekeknek szeretnénk megteremteni a megfelelő körülményeket a tanuláshoz” – mondta Adriány Kincső, a United Way Magyarország ügyvezető igazgatója.

Mire van szükség? Fotó: United Way

A program adománygyűjtésen alapul, az alapítvány szakmai partnere nonprofit együttműködés keretében a beérkező pénz és/vagy tárgyi adományokból felújított konfigurációkat állít össze. Már 33 000 forint elegendő – a megfelelő szakértelem mellett –, hogy felújítsák az eszközöket, amelyeket aztán napi szinten használhatnak a gyerekek.

A United Way Magyarország nonprofit szervezet felmérte a számítógépekre, stabil internetkapcsolatra való igényt az oktatási intézmények, pedagógusok körében, így miután eljuttatják hozzájuk az eszközöket, az intézmények térítésmentesen használatba adják a családoknak, amíg otthonról kell tanulni. Eddig 1 682 000 forintból 50 számítógépcsomag talált gazdára, de még mindig rengeteg gyermek él internet és számítógép nélkül, ezért minden segítő kézre szükség van.

Neked ajánljuk
Tokodon is összefogtak a járvány alatt Kézfertőtlenítő gépek adományból Kétmilliós adomány sportoló gyerekeknek Keresik az év kilátóját A legkelendőbb papír is lehet zöldebb?
Tovább a forrásra: mediapiac.com
Vissza
Hírfolyam