2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

3000 csomagot kapnak a frontvonalban dolgozók

A jelenlegi krízishelyzetben sokan vannak, akik éles bevetésen dolgoznak mindennap. Az ő áldozatos munkájuk előtt tiszteleg a Westend Bevásárlóközpont, és mintegy háromezer csomagot szállít azokba az intézményekbe, ahol minden segítségre szükség van.

Egészségügyi dolgozók, önkéntesek, a tömegközlekedésben dolgozók: miközben a legtöbben otthonunk biztonságot nyújtó falai között vészeljük át a feje tetejére állt hétköznapokat, vannak, akik minden áldott nap munkába mennek, hogy működésben tartsák az országot. Az ő emberfeletti munkájukat méltóképpen megköszönni csakis úgy lehet, hogy támogatjuk őket.

3000 csomagot kapnak a mindennapi hősök

Ez a gondolat rengeteg magánembert, intézményt és vállalatot sarkallt már cselekvésre, szinte minden napra jut egy szívmelengető hír, amely az egészségügyben és ellátórendszerben dolgozók megsegítéséről szól – és hogy a következő hetek se teljenek el enélkül, a Gránit Pólus-csoport bejelentette, továbbra is kiveszi a részét a munkából. Miután az üzemeltetése alatt álló Budapest Sportaréna a Vöröskereszt bázisa lett, egy újabb ötlettel állt elő. A portfóliójukba tartozó Westend Bevásárlóközpont az üzletház vásárlóival karöltve olyan intézmények dolgozóinak megsegítését tűzte ki célul, akiknek a munkája a járványidőszakban fokozottan veszélyes és megterhelő.

Elsősorban kávé, ásványvíz, üdítő, energiaszelet, édesség és kézkrém kerül a csomagokba, de azok tartalmát minden esetben előzetesen egyeztetik a támogatottakkal Fotó: Westend

„Három héten keresztül heti ezer csomagot szállítunk ki összesen hat helyszínre, a csomagok tartalmát pedig minden esetben előzetesen egyeztetjük a támogatottakkal; azokba olyan termékek kerülnek, melyek megkönnyítik mindennapjaikat, munkavégzésüket. Természetesen ügyelünk arra, hogy a vírus terjedésének kockázatát a csomagok átadásakor is minimálisra csökkentsük, így a küldeményekbe kizárólag előre csomagolt, biztonságos termékek – elsősorban kávé, ásványvíz, üdítő, energiaszelet, édesség, kézkrém – kerülnek, kollégáink pedig mindenben eleget tesznek a járványügyi-egészségügyi előírásoknak, maszkot és kesztyűt viselnek a csomagolás, szállítás, átadás során” – nyilatkozta Kovács Orsolya, a Westend Bevásárlóközpont marketingigazgatója.

Az első két szállítmány a Szent László Kórház és a Honvéd Kórház munkatársaihoz jut el, azokhoz az egészségügyi dolgozókhoz, akik nélkül a világjárvány megfékezésére nem lenne esély. Emberfeletti munkájukat bár elégszer megköszönni nem lehet, fontos, hogy tudják és meghallják, hálával tartozunk. A csomagok pontos, biztonságos és érintésmentes kiszállítását Turán Frigyes raliversenyző vállalta, akinek nemcsak krízishelyzetben szívügye mások támogatása.

„Fontos, hogy összefogjunk, hogy lehetőségeinkhez mérten kivegyük a részünket” – mondja a versenyző, aki azon túl, hogy idős szerettei miatt is komolyan veszi az előírásokat, mindenképp segíteni kíván azoknak, akik hivatásszerűen segítenek nap mint nap. És mivel a versenyekre még várni kell, családja mellett az önkéntes munka kapta a főszerepet. A futár szerepét a Porsche Hungaria jóvoltából egy Volkswagen Caddyvel teljesíti, a felajánlások így jutnak el hétről hétre a különböző intézményekbe.

A futár szerepében: Turán Frigyes raliversenyző Fotó: Westend

Aki csatlakozna a Westend Veletek vagyunk jótékonysági kampányához, küldjön egy támogató üzenetet, amelyet a szervezők a csomagokkal együtt eljuttatnak az áldozatos munkát végzőkhöz. A választható üzenetek a Westend mobilapplikációjának Jutalmak menüpontjában érhetők el.

Neked ajánljuk
Segítség a jászberényi kórház dolgozóinak Önkéntesként segített Ember Márk A természetre is fenyegetést jelent a járványhulladék Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: blikk.hu
Vissza
Hírfolyam