Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ötmillió forint értékben kapott adományokat a debreceni kórház

A debreceni betegellátást segíti a Thermodam felajánlása: ötmillió forint értékben szereztek be és adományoztak eszközöket a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának, illetve a Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikának.

A debreceni polisztirolgyártó cég lokálpatrióta tagjai úgy gondolták, a koronavírus-járvány miatt muszáj lépéseket tenniük. Hubay Nándor, a családi vállalkozás operatív igazgatója a május 8-i adományátadáson elmondta, az intenzív osztály vezetőivel folyamatosan egyeztettek, és olyan eszközöket kerestek, amik a dolgozók védelmét segíthetik.

Emellett fontos szempont volt, hogy olyan gépeket találjanak, amiket a járványveszély után is tudnak használni a betegellátásban. Ennek megfelelően két készüléket vásároltak: az egyik egy intubációs eszköz, a másik pedig egy speciális lélegeztetőgép.

Hubay Csongor, Hubay Nándor és Szentkereszty Zoltán Fotó: civishir.hu
Neked ajánljuk
Elindult a segélyalap Debrecenben Példátlan összefogás Debrecenben A természet pusztításával együtt növekszik a járványok kockázata a Földön Lehet-e a természeti értékeket megőrizve eredményesen gazdálkodni? (videó) „A városban élő emberek földönkívüliekké váltak” – Kiállás az amazonasi őslakosok mellett (képgalériával)
Tovább a forrásra: civishir.hu
Vissza
Hírfolyam