2020. december 6., Miklós
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tisztítószercsomag a hátrányos helyzetű családoknak

Nagyvállalat, egészségügyi intézmény és a megyei, illetve a kisebbségi önkormányzatok összefogásának köszönhetően Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2000-2000 liter folyékony szappant és hipót kaptak a hátrányos helyzetű területek, valamint a nehéz élethelyzetben lévő családok.

A hatékony járványügyi védekezés elősegítése céljából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház literes kiszerelésekben folyékony szappant, míg a kazincbarcikai székhelyű BorsodChem Zrt. saját gyártású hipóoldatot ajándékozott a rászorulóknak.

A kezdeményezés dr. Révész János, a megyei központi kórház főigazgatója és Lakatos Attila megyei cigány vajda javaslatára indult.

A több ezer liternyi adomány Bánné dr. Gál Boglárkának, a megyei közgyűlés elnökének és a megye négy országgyűlési képviselőjének koordinálásával került oda, ahol a legnagyobb szükség van arra.

A 2000-2000 liternyi folyékony szappanból és 4,5 százalékos háztartási hipóból eddig a megye 18 hátrányos helyzetű területe kapott, az adományra rászoruló településrészek listája folyamatosan bővül.

Koncz Ferenc és dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselők az adományátadáson Bánné dr. Gál Boglárka társaságában  Fotó: Fekete Zsanett/boon.hu
Neked ajánljuk
Autósok gyűjtöttek a salgótarjáni kórház gyermekosztályának A Vöröskereszt is közreműködik a koronavírus-szűrésekben Fenntartható és szolidáris gazdaság megteremtését sürgette Ferenc pápa Önkéntes egyetemisták járvány idején Az Audi is eurómilliárdokat költ az elektromobilitásra
Tovább a forrásra: boon.hu
Vissza
Hírfolyam