2021. május 8., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Karanténsuli: ingyen korrepetálnak az idegenvezetők

Nemes cél érdekében fogott össze a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIE) és a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ): felajánlották, hogy különböző tantárgyakban, ingyen korrepetálnak általános, középiskolás és gimnáziumi diákokat.

A kezdeményezés a Karanténsuli nevet kapta, és az érdeklődők egy könnyen kezelhető, online felületen foglalhatnak időpontot a számukra fontos tantárgyban. „Az idegenvezetői szakma is szeretett volna részt vállalni, segíteni a jelenlegi helyzetben, és erre az ingyenes, online oktatást láttuk a legmegfelelőbb megoldásnak. Örömmel tapasztaltuk, hogy társszervezetünk, tagjaink már az első hívó szóra jelentkeztek, és így példaértékű összefogás alakult ki” – fogalmazott Caesar Éva, a MISZ elnöke.

Az alaptantárgyak (matematika; magyar nyelv és irodalom; fizika; kémia; biológia; informatika) mellett az idegenvezetői online karanténsuliban lehetőség van a többi között művészettörténet, angol, francia, német, spanyol és finn nyelvi korrepetálásra is. Sőt a kicsiknek még „meseolvasás együtt” opció is elérhető. Az érdeklődőknek nem kell mást tenniük, mint felkeresni a Salonic online időpontfoglaló rendszerben elérhető karanténsulit, és itt oktatót, tantárgyat foglalni.

A magyar fejlesztésű program tulajdonosai, tekintettel a kezdeményezés jótékonysági céljára, ingyen biztosítják ennek használatát. Ugyancsak ingyenes a hozzáférés a Mozaik Kiadó által megjelentetett, általános iskolásoknak szóló tankönyvekhez, amelyek eléréséhez készült egy videós útmutató is.

„Nagy szeretettel várunk mindenkit az idegenvezetői karanténsuliba, felkészült kollégáink többéves tapasztalattal rendelkeznek különböző területeken, minden bizonnyal izgalmas, érdekes órákat tartanak majd a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt” – mondta Deák Judit, a MIE elnöke.

Karanténsuliba jelentkezés, információk a MISZ és a MIE oldalán érhetők el.

Neked ajánljuk
Segítség a jászberényi kórház dolgozóinak Önkéntesként segített Ember Márk A természetre is fenyegetést jelent a járványhulladék Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: turizmus.com
Vissza
Hírfolyam