2020. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már másfél millió liter fertőtlenítőszert szállított ki a MOL

A gyártás megkezdése óta mintegy másfél millió liter saját gyártású kéz- és felületfertőtlenítő szert szállított ki a MOL országszerte. A töltőállomásokon kapható fertőtlenítők mellett ezen a héten főként a fővárosi kerületek és vidéki önkormányzatok kaptak a termékekből, illetve folytatódott a kórházak ellátása.

Mára több mint 1,5 millió liter fertőtlenítőszert szállított ki az ország minden pontjára a MOL almásfüzitői üzeméből. Az Operatív Törzzsel együttműködve a MOL Hygi termékeket többek közt kórházakba, állami és önkormányzati intézményeknek, közszolgáltató cégeknek, rend- és honvédelmi szerveknek juttatták el. Május elején elsősorban a fővárosi kerületek és a vidéki önkormányzatok jutottak fertőtlenítőszerhez, illetve folytatódott a kórházak ellátása is az Állami Egészségügyi Ellátó Központon keresztül. A MOL emellett mintegy 20 ezer litert adományozott civilszervezeteknek, egészségügyi és önkormányzati intézményeknek.

A lakosság ellátása érdekében a MOL-töltőállomások kínálata a MOL Hygi kézfertőtlenítő új, 500 milliliteres, pumpás kiszerelésű változatával bővül. A félliteres terméket folyamatosan szállítják ki a töltőállomásokra, jövő héttől már az ország minden MOL-kútján elérhető lesz.

A MOL Hygi 200 milliliteres változata már több hete kapható az összes töltőállomáson. A 2 literes terméket jövő héttől kezdve újabb 93 töltőállomásra is kiszállítják, így már csaknem 200 töltőállomáson lesz kapható országszerte.

Az elmúlt mintegy másfél hónapban másfél millió liter fertőtlenítőszert szállítottunk ki az Operatív Törzzsel együttműködve a koronavírus elleni küzdelemben élenjáró intézményeknek, például kórházaknak, önkormányzatoknak vagy szállítással foglalkozó vállalatoknak. Emellett a termék tömegesen is elérhető és megvásárolható az ország töltőállomásain – a MOL ezáltal is igyekszik hozzájárulni a járvány elleni össztársadalmi védekezéshez

– mondta Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

A MOL Hygi fertőtlenítőszer címkéje a cég almásfüzitői gyárában Fotó: MTI/MOL
Neked ajánljuk
800 liter kézfertőtlenítőt ajánlott fel a Teva 800 liter kézfertőtlenítőt ajánlott fel a Teva Az európai országok besorolása Magyarországon a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából A Lucid-ígéret: 700 kilométer, egyetlen töltéssel Jelentős mértékben csökkent az orrszarvúk orvvadászata Namíbiában
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam