2021. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyermekotthonok lakóit segítik

Tizenöt gyermekotthon csaknem háromszáz állami gondozott gyermekének segített a Gyermekhíd Alapítvány az Uniqa biztosítótársasággal összefogva.

A Digitális híd a gyermekotthonokba elnevezésű kampány keretében összesen egymillió forintnyi pénzadomány és nyolcvan műszaki cikk gyűlt össze, amelyekkel a gyermekek tanulását és mentális fejlődését segítik – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Gyermekhíd Alapítvány és az Uniqa Biztosító laptopokkal, tabletekkel és internet-előfizetéssel támogatta az állami gondozott gyermekeket. Az egy hónapos kampány keretében cégek és magányszemélyek felajánlásait várták, amelyekkel a gyermekek és mentoraik közötti online kapcsolattartást tették lehetővé, ugyanis a járvány ideje alatt az alapítvány önkéntesei nem látogathatják az állami gondozásban lévő gyerekeket.

Fotó: Pixabay

Az összefogás eredményeképp érkezett 80 műszaki cikk és 1 millió forint pénzbeli adomány tizenöt gyermekotthon csaknem 300 gyermekének tanulását és pszichés, valamint mentális fejlődését segíti – áll a közleményben.

Mint kiemelik, a Gyermekhíd Alapítvány mentori programján keresztül napi kapcsolatot ápol a gyermekotthonok lakóival; különböző foglalkozásokkal igyekeznek pótolni a szülői támogatást, felépíteni a gyerekek egészséges énképét és fejleszteni tehetségüket. A közleményben Joó Beatris, a Gyermekhíd Alapítvány operatív igazgatója szavait is idézik, aki kiemelte: a kampány keretében összegyűjtött adományokkal ebben a nehéz helyzetben is segítséget tudnak nyújtani a gyerekeknek, hogy tarthassák a kapcsolatot a számukra fontos személyekkel.

Az adományokat a Kőér Utógondozó és Gyermekotthoni Központ (2 lakásotthon), a Krízis Alapítvány Gyermekotthona és Krízis Utógondozó Otthona, az Abaúj-Zempléni Görögkatolikus Gyermekvédelmi Intézmény – Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény, a Bokréta Lakásotthoni és Gyermekotthoni Központ (5 lakásotthon), valamint az Igazgyöngy Alapítvány által támogatott 6 lakásotthon állami gondozott gyerekeinek juttatja el az alapítvány és a biztosító.

Neked ajánljuk
Szeretet a csomagban Több tonna élelmiszer, ruha, játék adomány a siófoki járás rászorulóinak Már lehet pályázni a Zöld Busz Programra Innovatív fejlesztés az esővíz kezelésére Életmentő segítség a Duna Aszfalttól
Tovább a forrásra: propeller.hu
Vissza
Hírfolyam