2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Értékes adományokkal gazdagodhatnak a pécsi rászoruló családok

Értékes adományokkal gyarapodott az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ Gilbert Varga, a Pannon Filharmonikusok vezető karmestere jóvoltából. Húsz tabletet már átadtak az intézménynek, az élelmiszerekből álló csomagok is nemsokára érkeznek a nehezebb helyzetben lévő családokhoz.

A magyar felmenőkkel rendelkező Gilbert Varga az EKF-programsorozat óta van jelen Pécs kulturális életében. Gyakori rendszerességgel vendégkarnagya volt a Pannon Filharmonikusoknak egészen 2019-ig, mikor is ősztől Bogányi Tiborral karöltve a pécsi zenekar vezető karmestere lett. A pécsi kötődés kapcsán érett meg benne a gondolat a vírushelyzetben magukra maradt, nehéz helyzetű helyi családok támogatására, az önkormányzat segítségét kérte a lebonyolításban.

Nagy István Bognár Szilvia alpolgármestertől vette át Gilbert Varga adományát Fotó: pecsma.hu

Nagy István, a család- és gyermekjóléti szolgálat vezetője elmondta, számos célra fogják tudni majd használni a készülékeket. – Elsősorban digitális oktatásra használjuk a tableteket, azoknak nagy segítség, akik nem jutnak megfelelően internethez. Kis csoportos foglalkozások formájában próbálunk nekik segítséget nyújtani. Gondolunk a nyárra is, amikor jó szolgálatot tudnak tenni az iskolai felzárkóztatásban. Ráadásul kulturális téren is hasznos lehet: komolyzenei, művészeti előadásokhoz férhetünk hozzá – mondta.

– Az adomány második felét a 700 ezer forint értékű sok-sok élelmiszer jelenti, amelyből mi 15 forint értékben fogunk csomagokat összeállítani. A tartós élelmiszereket és tisztálkodószereket tartalmazó csomagok komoly segítséget jelentenek egy-egy rászoruló családnak, számos helyen elvesztették a munkahelyüket, veszélybe került a megélhetésük. Várhatóan a jövő hét folyamán az élelmiszerek is megérkeznek.

Nagy István végül az intézmény dolgozói és a rászoruló családok nevében is megköszönte a segítséget, a támogatást.

Neked ajánljuk
A nagycsaládosokat segítik Orosházán Adományok kórházaknak Védőfelszerelés a karcagi kórháznak Több ezren vettek részt Szerbiában egy környezetvédelmi tüntetésen Kicsiben is bele lehet vágni az ökogazdálkodásba
Tovább a forrásra: baranyavar.hu
Vissza
Hírfolyam