2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Maszkokat és immunerősítő cseppeket kaptak az egyházi kórházak

Köszönetet és hálát kell mondani az ápolóknak – hangsúlyozta Herczegh Anita abból az alkalomból, hogy a Johnson&Johnson, a Béres Gyógyszergyár Zrt. és a Román Nemzetiségi Önkormányzat maszkokat, Béres Cseppeket és fertőtlenítőszereket adományozott egyházi kórházaknak és bentlakásos intézményeknek.

Herczegh Anita elmondta, hogy az elmúlt hetekben több olyan eseményen vehetett részt, amelyeken egyének, közösségek, cégek ajánlottak fel adományokat a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez.

Emlékeztetett: május 12. az ápolók nemzetközi világnapja, 2020-at pedig a WHO az ápolók és szülésznők évének nyilvánította, még jóval a járvány kitörése előtt.

Ez a nap különösen indokolja, hogy köszönetet és hálát mondjunk az ápolóknak –mondta Herczegh Anita, hozzátéve, nekik szól a Sándor-palota ablakába kihelyezett piros szív is.

Piros szív a Sándor-palota ablakában Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács döntése alapján a maszkokat négy budapesti egyházi kórház (Szent Ferenc Kórház, Bethesda Gyermekkórház, Budai Irgalmasrendi Kórház és Mazsihisz Szeretetkórház), az immunerősítő cseppeket és fertőtlenítőszereket pedig bentlakásos intézmények kapják országszerte; az adományok eljuttatásában a karitatív szervezetek segítenek.

A Béres Gyógyszergyár Zrt. 5000 üvegnyi Béres Cseppet ajánlott fel a rászorulóknak. A Johnson&Johnson cégcsoport a koronavírus-járvány idején már 10 millió forint értékben adományozott gyógyszereket, 11 millió forint értékben pedig higiéniai termékeket. Ezúttal 3000 dupla rétegű, fertőtleníthető orvosi vászonból készült szájmaszkot adtak át 3 millió forint értékben.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége beszédet mond a Szent Ferenc Kórház előtt tartott adományátadáson 2020. május 12-én  Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Neked ajánljuk
9 millió forintos eszközadományt kapott a Markhot Ferenc Kórház Kamionnyi adomány érkezett Tiszaderzsre Hatmillió forintos támogatást kapott a Regőczi Alapítvány Így készíthetünk otthon herbamézet A vadászat és a természet témájában nyílt kiállítás a Ludwig Múzeumban
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam