2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Meleg étel az állástalan vendéglátósoknak

A Michelin-csillagos Babel étterem tulajdonosa is alapítója annak a programnak, amely a munkájukat a járvány miatt elveszítő vendéglátósokat támogatja meleg étellel. A kezdeményezés május 12-én indult.

Hlatky-Schlichter Hubert, aki a Babel mellett a Kiosk tulajdonosa is, Kamarás Adriennel, a Segítő Angyalok Alapítvány kurátorával vezeti a programot, amely a legnehezebb helyzetbe került, a turizmus, a vendéglátás és rendezvényszervezés területén dolgozó, állás nélkül maradt embereket támogatja meleg étellel.

Már 4000 adag meleg ételre való támogatás gyűlt össze Fotó: Kiosk Angyalok

„A program azoknak szól, akik a vírus miatt a legnehezebb helyzetbe kerültek, és egyelőre kevés esélyük van arra, hogy mielőbb munkába állhassanak, ráadásul tartalékaik végére értek. A szektor újraindulását követően várhatóan sokáig érezhetők lesznek majd a veszteségek, és sokan nem fognak tudni visszatérni korábbi életszínvonalukhoz, így az érintettek mindennapjait, meleg ételhez jutásukat segíti a kezdeményezés” – közölte a Kiosk Angyal nevű program közleményében. Hlatky-Schlichter Hubert hozzátette, a Kiosk és a Babel csapata együtt főz mindennap a rászorulóknak.

A programhoz a kioskangyal.hu-n lehet akár hozzájárulni, akár ételért jelentkezni, regisztráció után, alapvetően szabadtéri átvétellel, de az arra rászorulóknak biztosítanak autós kiszállítást is. Mint a közlemény írja, az induláshoz már 4000 adag meleg ételre elegendő felajánlás jött össze.

Neked ajánljuk
Tokodon is összefogtak a járvány alatt Kézfertőtlenítő gépek adományból Kétmilliós adomány sportoló gyerekeknek A húsevő növények negyedét kihalás fenyegeti Félredobott plasztikból is készülhet luxuskaróra
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam