2020. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tartós élelmiszerekkel segítik a rászorulókat Pápán

Országos adományozási akció keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja 80, tartós élelmiszert és tisztítószert tartalmazó csomagot ad át a látókörében lévő rászorulóknak.

A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül érkezett a felajánlás, melynek felhasználásával a Magyar Máltai Szeretetszolgálat több mint 20 millió forint értékben állított össze tartós élelmiszereket és tisztítószereket tartalmazó csomagokat, összesen ötezer darabot.

A központból kapott csomagokat a rászoruló családoknak, az egyedül élő időseknek, a krónikus betegségben szenvedőknek és a járvány alatt nehéz helyzetbe került személyeknek juttatják el a helyi csoportok. Pápára 80 adománycsomag érkezett, melyek kiosztása a múlt héten kezdődött.

Pintér-Papp Eszter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportjának intézmény- és csoportvezetője (balra) Fotó: maltai.hu

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja elsőként mindig a támogatószolgálat ellátottjai között néz körül, kinek van leginkább szüksége segítségre, emellett évek óta jó kapcsolatot ápolnak a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületével, velük is felvették már a kapcsolatot. Ezenkívül nemcsak Pápára, hanem a környező településekre is juttatnak az adományokból. A csomagok egyebek mellett rizst, konzerveket, olajat, tésztákat, valamint háztartási tisztítószereket tartalmaznak.

Az adománycsomagok kiszállítását a támogatószolgálat gépkocsijával végzi a helyi csoport.

Neked ajánljuk
Tokodon is összefogtak a járvány alatt Kézfertőtlenítő gépek adományból Kétmilliós adomány sportoló gyerekeknek Kreatív alkotások vécépapír-gurigából Kaliforniában 2035-től csak tisztán elektromos autókat lehetne forgalmazni
Tovább a forrásra: veol.hu
Vissza
Hírfolyam