2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ahol nagy a szükség, közel a segítség

Senki sem lehet sikeres önmagában, egy felelős vállalat nem csupán saját, hanem közvetlen működési környezete sikerében is érdekelt. A koronavírus okozta helyzet bebizonyította, hogy sokan gondolkodnak így: az esztergomi Vaszary Kolos Kórház számára számos kisebb és nagyobb helyi vállalat tett felajánlásokat. 

Csodálatos összefogások övezték és övezik a kialakult járványhelyzetet, számtalan vállalkozás és magánszemély segít azoknak, akik bajba kerültek, vagy épp azon egészségügyi dolgozóknak, akik a frontvonalban harcolnak ezzel az alattomos betegséggel. 

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház is rengeteg felajánlást kapott a járványhelyzet kialakulása óta. Volt olyan cég, amely ebéddel kedveskedett a dolgozóknak, vagy épp gyümölcsöt, ásványvizet vagy péksüteményt ajándékozott számukra, és akadt olyan is, aki maszkokkal, kéztörlőkkel segítette a munkájukat. A térség meghatározó vállalatait is ott találjuk az adományozók között: a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. jelentős, 2 millió forintos anyagi segítséggel járul hozzá a koronavírus elleni küzdelemhez, míg a Magyar Suzuki Zrt. négy kölcsönautóval segíti a munkatársak mindennapi logisztikáját. 

Közel a segítség Fotó: Shutterstock

Balogh Miklós, a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. tulajdonosa hisz abban, hogy egy felelős vállalatnak a környezetére is oda kell figyelnie:

A járvány okozta veszélyhelyzetben a sikert az eredményes védekezés jelenti. A kórházakban dolgozó orvosok, nővérek, betegellátók ennek a küzdelemnek a frontvonalában álltak és állnak. Ilyenkor minden forint, amely a betegellátást segíti, életmentésben, gyógyításban hasznosul. Nagy szerencse, hogy ezt sokan ismerték fel, és a helyi kezdeményezések jelentette jó példák Esztergomban és országszerte megannyi követőre találtak.

Hozzátette: mindemellett az is nagyon fontos, hogy milyen következtetéseket vonunk le a helyzetből, mi az a tanulság, amelyet a járvány utáni életünkbe is beépítünk majd, hogy a jövőnk minél biztosabb lehessen. Noha a koronavírus az egészségünket támadta meg, az életmódunk számos pontján elgondolkodásra késztet. Olyan leckét tanulhatunk általa, ami segíthet bennünket abban, hogy felelősebben gondolkozzunk a fenntarthatóságról, a helyi értékek támogatásának fontosságáról. 

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórházba is számos kisebb-nagyobb felajánlás érkezett az elmúlt hónapokban, hogy segítse az egészségügyi dolgozók mindennapjait Fotó: facebook.com/vaszarykoloskorhazhivatalos
Neked ajánljuk
Fejlesztik Esztergom árvízvédelmét 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank Sokrétű segítséget nyújt Óbuda Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: facebook.com
Vissza
Hírfolyam