2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kikapcsolódhatnak a rászoruló családok

A veszélyhelyzet folyamatos enyhülésével újra elérhetővé váltak a különböző szórakozási lehetőségek, a rászoruló családok azonban nem engedhetik meg maguknak, hogy kipihenjék a bezártság fáradalmait.

A Libra Szoftver Zrt. egymillió forint értékben adományozott belépőket a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központnak, hogy a nélkülöző családok is ellátogathassanak Európa legszínvonalasabb állatkertjébe. A nagylelkű felajánlásról dr. Balázs Orsolya, a vállalat társadalmi felelősségvállalási vezetője mesélt a szon.hu-nak, s elmondta, a cég kiemelten fontosnak tartja a családok támogatását a rendkívüli helyzetben.

Sokakat megviselt a bezártság

– Nemrégiben a KórházSuli Alapítvány kezdeményezését karoltuk fel, s 150 tabletet adományoztunk olyan családoknak, ahol nem áll rendelkezésre laptop vagy tablet, ezért a gyerekek postán kapták meg a tanulnivalót – árulta el dr. Balázs Orsolya, majd hozzátette, kislánya rajong a Nyíregyházi Állatparkért, amelyet szintén megviselt a közel két hónapos bezárás, így úgy érzik, hogy az adományozással a családokat és az állatparkot egyaránt támogatják.

Csáki Sándorné és családja nagyon örült a belépőknek Fotó: Pusztai Sándor

A belépőjegyek elosztásáról Nyírcsák János intézményvezető-helyettes elárulta, a család- és gyermekjóléti központ telephelyei között egyenlően osztják el a jegyeket, s a családsegítők választják ki azokat a családokat, amelyek ellátogathatnak az állatparkba. Az egyik szerencsés anyuka, Csáki Sándorné elárulta, a karantén nagyon megviselte, jelentősen megszaporodtak a teendői. – Közel tíz éve nem jártunk az állatkertben, így amint jóra fordul az idő, kihasználjuk ezt a remek lehetőséget – mesélte a nyíregyházi édesanya.

Neked ajánljuk
18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank Használt mobilokkal segíthetünk Magyar találmány lehet a megoldás a paradicsomokat támadó vírus ellen A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: szon.hu
Vissza
Hírfolyam