2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogtak a rászorulók támogatásáért

A járvány miatt sokan veszítették el a munkájukat, így gondot okozhat a napi élelmiszerek beszerzése. Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ a bajba került pécsi családok megsegítésére gyűjtést indított.

A népszerűsítésbe a Pécsimami Közhasznú Egyesület is bekapcsolódott, és a kezdeményezéshez csatlakozott az Év Női Példaképe Baranyában díjjal jutalmazott, háromgyermekes, családi gazdaságot vezető Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka és férje is.

Az együttműködés eredményeként nagyobb mennyiségű adomány gyűlt össze, amelyet nemrég a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ székhelyén adtak át a szociális szakembereknek, akik gondoskodnak arról, hogy a felajánlások mielőbb eljussanak a rászorulókhoz. Gellén Nóra, a Pécsimami Közhasznú Egyesület elnöke elmondta, hogy a legjobb helyre kerülnek az adományok, ugyanis jelenleg több száz helyi család, közel 500 kiskorú szerepel az adományra várók listáján.

Sok magánszemély és cég jelentkezett a felhívásra Fotó: bama.hu

A Pécsimami és Boglárka felhívására nagyon sok magánszemély és cég jelentkezett, az adományok nagy részét az a néhány kiló liszt és cukor adta, amely egy-egy embertől érkezett, ebből összeállt az a sok minden, amit átadhattak. Volt kifejezetten nagylelkű magánadományozó is, volt, aki egymaga 195 kg tésztát adott.

– Rengeteg ember annak ellenére adott, hogy neki is csak kevés van. Tudják, hogy jó helyre kerül az adományuk, gyerekeknek, családoknak – fogalmazott Boglárka. – Hiszek abban, hogy ha küzdünk és egymás mellé állunk, akkor meg tudjuk változtatni a világot.

Az adományok

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat központjába liszt, rizs, tej, kakaó, tészta, olaj is került, volt, aki egy karton Balaton szeletet juttatott el. Számos egészséges élelmiszert is kapnak a rászorulók, például kókusztejet vagy lenmagot. De játékok, könyvek, plüssök és tisztálkodó- és tisztítószerek is az adomány részét képezték. A Boglárka által vezetett BT Regiment Kreatív Műhely és családi gazdaság összeállított 60 gyógynövénycsomagot is.

Neked ajánljuk
Összefogott a karitatív szervezetekkel a Regőczi Alapítvány A Covid-árváknak gyűjtöttek Elismerték az önkéntesek munkáját Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: bama.hu
Vissza
Hírfolyam