2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kétmillió forint az orosházi kórháznak

Egy névtelenséget kérő, orosházi kötődésű budapesti vállalkozó 2 millió forintot ajánlott fel az orosházi kórháznak, az összegből az ellátást segítő eszközöket vásároltak.

A vállalkozó annyit kért, olyan eszközöket vásároljanak, amelyek a koronavírus mellett a mindennapi gyógyításban is hasznosak lehetnek. A kórház a közösségi oldalon azt írja, a támogatásból 2 db akkumulátoros mobil váladékszívót, LCD-kijelzős EKG-készüléket és egy hőlég-sterilizátort vásároltak, amely a fém kéziműszerek gyors sterilizálását teszi lehetővé.

Dr. Hován Csaba, a Sürgősségi Betegellátó Osztály osztályvezető adjunktusa és dr. Duray Gergő főigazgató vette át a beszerzett eszközöket Fotó: Orosházi Kórház / Facebook

„Beszereztünk még automata vérnyomásmérőket, SpO2-mérőket (amely a szaturációt, a vér oxigéntelítettségét méri), a légút biztosításhoz szükséges laringoszkópot, valamint vércukor- és koleszterinszint-mérő készülékeket is. Köszönjük a nagylelkű felajánlást!” – írják.

Neked ajánljuk
Helyi alapítvány segít a kiskőrösi mentősöknek Egészségügyi felszerelés a református szeretetszolgálatnak Sikeres a yogyakartai terepkísérlet Az olajcégek jobban járnak, ha a megoldás részei lesznek, mintha ők okoznák a problémát Kihallgatták a szigetszentmiklósi olajszennyezés feltételezett elkövetőjét
Tovább a forrásra: koroshircentrum.hu
Vissza
Hírfolyam