2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Coca-Cola is a Magyar Vöröskeresztet támogatja

17 ezer szelet csoki, 10 ezer tojás, rengeteg pelenka, konzervek és étolaj – csak néhány azok közül az adományok közül, amelyekkel a Coca-Cola az elmúlt hónapokban segíti és segítette a Magyar Vöröskereszt munkáját a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. 

2020. május elejétől a Coca-Cola palackozóüzeme emberi erőforrásokkal is segíti a Magyar Vöröskereszt munkáját, hiszen a karitatív szervezetnek óriási szüksége van logisztikai támogatásra, hogy időben eljussanak a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került emberekhez az adományok.

Mindemellett az italgyártó nagyvállalat a ’Reklám helyett segítség’ kampány keretében a Coca-Cola Magyarország saját reklámhelyeit és közösségimédia-csatornáit a Magyar Vöröskeresztnek ajánlotta fel annak érdekében, hogy az egyes közérdekű üzenetek az otthon maradásról, egészségmegőrzésről, véradásról, adományokról minél több emberhez eljussanak.

Április folyamán pénzbeli segítség is érkezett a nagyvállalattól: a Coca-Cola globális alapítványa által kiírt pályázaton a Magyar Vöröskereszt 200 ezer dollárt (kb. 65 millió forint) nyert, melyet a járvány miatt nehéz helyzetbe került emberek megsegítésére tudnak felhasználni.

A Coca-Cola természetesen italadományokkal is hozzájárul a Vöröskereszt tevékenységéhez, május elejéig összesen közel 9000 palacknyi vizet és üdítőt juttatott el a szervezethez, hogy országszerte a rászorulók és az egészségügyi dolgozók részesüljenek az adományban.

Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Az Alcoa 20 ezer dollárral segíti a védekezést Tizennyolcmilliós segítséget adtak a tanévkezdéshez a reformátusok „Alapvetően meg fog az összes rendszerünk változni” Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Gigantikus tetőkert épül Párizsban
Tovább a forrásra: egeszsegkalauz.hu
Vissza
Hírfolyam