2021. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyermekotthonoknak segített a Roche Magyarország

Több mint 300 laptopot adtak át a szegedi Ágota Alapítványnak, hazánk második legnagyobb gyermekotthon-fenntartójának a Roche Magyarország Kft. jóvoltából. A vállalatnak nem ez volt az első felajánlása a koronavírus-járvány negatív hatásainak csökkentése érdekében. 

A Roche Magyarország Kft. korábban gyógyszeradományt különített el a rászoruló fertőzött betegeknek, illetve 20 millió forint pénzbeli adományt is biztosított a kórházak és egyéb érintett intézetek, szervezetek támogatására. Több orvos munkatársuk jelenleg is egészségügyi intézményben, azaz a frontvonalban, önkéntesként vesz részt a betegek gyógyításában, míg mások a KórházSuli Alapítvány tevékenységéhez csatlakozva a tanulásban segítik azon kórházi dolgozók gyermekeit, akikkel szüleik nem tudnak otthon maradni.

Dr. Simon Attila István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára az átadón arra hívta fel a figyelmet, hogy az Ágota Alapítvány nagyon sok gyermekről gondoskodik, így az adomány ezúttal is a legjobb helyre került. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök szintén köszönetét fejezte ki az alapítványnak, illetve rajta keresztül a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónak nyújtott nagylelkű adományért.

Mindehhez csatlakozva Kothencz János, az alapítvány alapítója kijelentette, hogy ebben a nehéz időszakban a számítógépek a lehető leghatékonyabb módon segítenek a gondozásukban lévő gyermekotthonok lakóinak.

Több mint 300 laptopot adományozott a szegedi Ágota Alapítványnak, hazánk második legnagyobb gyermekotthon-fenntartójának a Roche Magyarország Kft. Fotó: promenad.hu
Neked ajánljuk
Speciális ajándékcsomagok a rászorulóknak Kampány az egészségügyben dolgozókért Játékokkal tették szebbé a honvédek az ünnepet a beteg gyerekek számára Vágj fel egy citromot, és tedd az ágyad mellé! Akár már néhány éven belül kezelhetetlenné válhat a klímakrízis
Tovább a forrásra: promenad.hu
Vissza
Hírfolyam