Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sokan fogtak össze Bogyiszlóért

Példaértékű civil összefogást eredményezett Bogyiszlón a járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet – írják a település havilapjában.

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Az Orchideás Varroda és a hozzájuk csatlakozó bogyiszlói hölgyek pamut szájmaszkok varrásába kezdtek, a kiosztáshoz pedig az önkormányzat segítségét kérték. Emellett a Bogyisz­ló Jövője Alapítvány, a Bogyisz­lói Hagyományőrző Egyesület és a Bogyiszlói Idegenforgalmi és Turisztikai Egyesület, valamint magánszemélyek is támogatást adtak ahhoz, hogy minden tárgyi feltétel adott legyen a közel háromezer maszk megvarrásához. Többen munka és gyermeknevelés mellett fordítottak időt és energiát a maszkok gyártására.

A védőeszközből nemcsak a lakosság kapott, hanem a polgármesteri hivatal dolgozóinak, a település védőnőjének, a Tolna Megyei Balassa János Kórháznak, a szekszárdi Humánszolgáltató Központnak, a Tolnai Idősek Otthonának, a Tolna Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnak, valamint a bogyiszlói általános iskolának és óvodának is juttattak.

Neked ajánljuk
Adományok a salgótarjáni idősotthon lakóinak Itthon is segít a LEGO Csoport 3000 csomagot kapnak a frontvonalban dolgozók Lehet-e a természeti értékeket megőrizve eredményesen gazdálkodni? (videó) „A városban élő emberek földönkívüliekké váltak” – Kiállás az amazonasi őslakosok mellett (képgalériával)
Tovább a forrásra: teol.hu
Vissza
Hírfolyam