2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatvan adag ebédet osztottak ki Siófokon a rászorulóknak

A siófoki Ments-Vár Alapítvány már eddig is kivette a részét a járvány nyomán kialakult helyzet enyhítéséből: élelmiszercsomagok osztásával többeknek segítettek, s közben merült fel a gondolat, hogy sokaknak örömet okozhatnának vasárnaponként egy tál meleg étellel is.  

Ez az ötlet hívta életre a Vasárnapi ebéd EGYÜTT, VELED! nyilvános Facebook-csoportot. A csoport önkéntesei pedig megkezdték a siófoki és környékbeli rászorulók feltérképezését, s a felajánlások gyűjtését.

Erőfeszítéseiknek köszönhetően május 17-én hatvan adag ebéd talált gazdára Siófok és további hét település rászorulói között. Az ebéd a zamárdi Tölgyfa étteremben készült; rántott szelet petrezselymes burgonyával, savanyúsággal, s egy-egy szelet sütemény is került a dobozokba.

Sokaknak okoztak örömet a Ments-Vár Alapítvány önkéntesei a vasárnapi ebéddel Fotó: Vasárnapi ebéd EGYÜTT, VELED!
Neked ajánljuk
Több mint 2000 pizzát kaptak a győri kórház dolgozói Friss tej és kenyér kerülhet a rászorulók asztalára az Auchan jóvoltából Hétmillió forint értékben kapott vitaminokat az Ökumenikus Segélyszervezet Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: siofoki-hirek.hu
Vissza
Hírfolyam